22.7.07

Coolsaver

Dah totally fade up dah sebenarnya. Mengadap client yang satu ni. Ok Ok, satu company bakal release satu product ubat gigi baru yang bernama Coolsaver. And I am the official designer for those heads la konon2. Ingat best ke? sikit sikit amend, sikit sikit tuka. baru baru ni ckp dah konfirm, alih alih panggil lagi meeting ckp nak add in arabic text lak kat packaging tu. Haih, nasib seorang designer yang makan gaji. Teknik, kreativiti semuanya dtg dari kepala aku, yang untuk ratus ratus ribu adalah cina yang bernama Andrew tu. Aku still di bayar gaji ciput cam siput. Dem. Hari hari client puji. Tak kurang yang kutuk. Semua aku yang dapat. Paling kuat pun berbungkus2 kotak coklat dari client-client. and they only make me getting fat and fatter. OK. actually tak saba nk tunggu ubat gigi ni release kat market. ahahaha. murah je ubat gigi ni. So kat sini aku dpt blaja banyak cara camana chinese pipel do market and business. Diorang sengaja letak ubat gigi ni yang dijual dalam saiz besa dalam harga kecik. Ada Arabic font. (kenapa bukan Chinese calligraphic font?) Intelligent kan?

So untuk Andrew, कव मेमंग बाबी । <---(ahahaha..ni makian dalam bahasa tamil dari aku khas utk Andrew.)



No comments :