27.10.07

Carmen

Sebelum tidur dalam keadaan mempersetankan job yang sepatutnya saya submit jam 3 petang besok, saya nak tanya, kalau simpan botol wine kat rumah (walau dalam kotak) boleh mendatangkan dosa yang sama seperti meminum arak tak?
Sorry kalau saya macam jakun kat sini. Bukannya nak sangat pgi kutip botol wine yang bersepah kat tepi Hawkers tu. Cuma saya tertarik nak simpan botol ni sebab sentimental value yang saya jumpa pada labeling botol wine yang bernama Carmen ni. Saya tak minum arak.

"Chile's oldest wine house is inspired by legacy of one man's love for Carmen - His wife. Through the enduring passion of wine making, every wine is transformed into an unforgettable experience....."




Ada tak orang kita penah buat perkara yang seakan akan ini untuk kekasih dia? ada tak klon klon taj mahal, atau taman rashidah utama yang sebenar benar di bina? tolong. bagi tau saya. saya tak tau lagi ni. banyak benda yang saya tak tau. Sebelum saya buta buta mengagumi bangsa lain dalam teknik mencintai dan menghargai kekasihnya, elok saya diberitahu teknik teknik luar biasa atau paling kurang teknik yang high value yang pernah orang yang sebangsa saya (atau seNegara) lakukan.


p/s : trend budak typical melayu zaman skarang ; dah comolot, raba buah dada, lepas tu suruh awek ko pakai tudung. sumpah tak boleh blah.



----------------
Now playing: Cukup Saja Teman
via FoxyTunes


7 comments :

Anonymous said...

dosa simpan botol wine. sama seperti meminumnya. boleh juga mendatangkan fitnah bagi sesiapa yang datang menziarah. sama juga menyimpan anak patung dirumah. seperti menyimpan berhala di rumah.

Ladynoe said...

yea? kalau simpan dalam kotak?

Anonymous said...

sama juga. kan masih di dlm rumah tempatnya bukan?

Ladynoe said...

ha'ah..tapi sayang a plak nak buang.haih.

frossonice said...

simpan je lah. Sudah takde air dalamnya. Bukan memuja isinya pun. Tak pernah tahu dari mana datangnya dosa menyimpan botol kosong.

Ladynoe said...

betul jugak. botol tu botol kosong. lagi pun simpan dalam kotak..herm..konfius lak ni.

aisyahzulkiflee said...

saye tertarik dgn blog awk, dan sgt byk pengalaman hidup yg awk dah alami sedang sy alami. cool ya..
dan psl p/s:p/s : trend budak typical melayu zaman skarang ; dah comolot, raba buah dada, lepas tu suruh awek ko pakai tudung. sumpah tak boleh blah.

mmg sgt byk sy nampak lg2 student skg..deng pki tdg for wat?