16.11.07

Esok Sabtu

Hari ni jumaat. Jalan mesti jam. sampai pukol 10 malam pun kereta masih banyak. Nak tanak aku terpaksa redah.

Balik Balik. Nak singgah kedai komputer. Nak cari network cable. Kalau takde jugak, maka sabtu ahad ni aku tak tau nak buat ape lagi.

Hari ni tak banyak kerja. tapi banyak tekanan. Job bersama kilang coklat sekali lagi. White Coklat, Sugar Free. TAPI TAKNAK LETAK GAMBAR COKLAT LANSUNG. MAHUPUN SUSU,MAHUPUN KOKO.

katanya untuk kegunaan multipurpose. Pihak marketing kilang tu kasi contoh sampel. Coklat dari Papua New Guinea. Di depan kotak ada gambar orang negro tengah berdeting bawah pokok koko. Bila aku tanya nk visualation yang lebih kurang camni ke? Mereka kata "Tak", tapi follow saiz kotak ni.

Habis gamba depan nk letak gambar apa?

"Itu pandai pandai kamu la. saya mana tau."

saya tak pandai.

dan saya takkan pandai pandai bikin illustrasi kalau tak diberi concept. Saya pernah kena sekali. Penat penat lukis, alih alih kena rijek, pastu baru nak bagi konsep. itu adalah memenatkan. Illustrasi bukan boleh di ambil melalui stock image atau google. Ianya terhasil dari kepala otak aku. tau? So sila beri concept dan nyatakan apa yang anda mahu. Jangan marah kalau saya lukis 2 orang cina tengah dating sambil panggang daging khinzir pada kotak White Chocolate kamu.ok?

So hari ini, ini kerja orang malas.
hahahahahahaha. Lantak la.




3 comments :

Momo said...

(angkat tangan) saya nak bagi cadangan boleh?Letak gambar Dr.SMS makan coklat kat bulan?atau roket malaysia jumpa planet koko?

Patutlah aku tak jadi designer. :)

rara rara said...

i love white choc..nyaman eh.
aku tgk packaging ni pon aku dah leciu susu kat tekak..nyum nyum

Anonymous said...

lukis orang negro mcm kt afrika tu..tapi kulit die putih..ehehe..sori la jadi anon...malas nak login..