11.2.08

Mungkinkah terjadi?


Saya ada anak saudara.umur beliau baru 14 tahun.belum akil baligh.kecik je orangnya
rambut panjang.muka ala ala saya
tapi tidak gemok seperti saya.

saya percaya dia akan jadi seorang yang bergaya.mungkin.

tapi,
2 hari lepas saya lihat default name dia di myspace
Afiqah black party.

mungkinkah nanti dia akan join budak budak indie dan lepak di gig gig macam orang kurang siuman dan tidak sedarkan diri?
atau jadi budak emo yang pakai celak setebal ubat gigi di atas berus gigi?
atau jadi minah gedik yang memakai baju lurah menampak kan buah dada yang bersaiz buah ciku? (atau buah kelapa?)

saya keluar bilik

"afiqah, nko nk lepak-lepak ko lepak ngan aku. ko jangan campur ngan kawan kawan kau yang terencat kat luar tu"

afiqah dongak, tunduk balik


"lagi satu, ape jadah black party?"

"saje je. kita ikut kawan kita"
"hotak kau. tukar balik"
"ok"

tadi aku cek myspace dia
ok dah jadi "Afiqah" sahaja.

"Ashu nanti aja kita main gitar"
"ko nk buat ape?" aku dah pikir bukan bukan
"saje la. suka"
"nanti besday nko aku beli satu"
"yay"

p/s: sorry, im the Queen.

5 comments :

kury lagi said...

tak terjawab pon?..
hapebende black party tu?..
tupperware party aku tau a'..

Dyana Halim said...

anda sungguh berkuasa :)

prejudis said...

apekah myspace adik mu?=p

punkrawkoholic said...

katekan ko tak mau bende yang berlaku ke atas ko berlaku ke atas anak sedara mu ini diknoe :D

makcik dah merasai keperitan hidup sebenar

Ladynoe said...

ya benar insan tertindas, aku memang sama sekali tak mahu anak buah aku menempuh ranjau dan ranjang macam aku pernah tempuh dulu.