7.9.08

Aku dah tak kisah pun aku semakin gemok

Tapi kadang kadang ada satu part yang menyentuh sensetiviti kewanitaan aku. Bila tengok orang lain pakai skinny jeans misalnya; paling sakit hati bila tengok kawan kawan yang dulu gemok, sekarang slim and slender. Memang tak boleh blah.

Aku malas dah nak diet-diet ni. Aku dah la asyik pressure dengan kerja melambak-lambak kat pejabat. Lagi mau tahan tahan lapar. Tapi kadang kadang bila aku tengok balik gambar gambar lama aku yang ni misalnya;

Aku rasa aku patut buat sesuatu. Tapi aku rasa baik tak payah. Sebab skang ni, aku saje je ni kasi kamu kamu dan kamu semua chance untuk being hot. Nanti kalo aku cantik sangat, sape nak kat korang? Tak gitu?

Mungkin aku kena popularkan gemok ini sebagai trend yang paling cool selaras dengan kekecewaan yang aku alami sekarang ni, mungkin?

Bladihel lah.

17 comments :

lola said...

wahai pompuan jomblo. tahukah kamu bahawa gemok itu adalah COMEL?

Tijah Lawa said...

macam mana ye rupa kamu skarang?

drugbuddy said...

dear perempuan jomblo,

gemuk tu comel. dont worry, you pun comel (rujuk gambar di atas/facebook). dan i pun memakai sandal bersaiz 9 atau 10 which is sangat orang putihnya lah size. i kadang-kadang pakai skinny jeans tapi with blaus yang labuh seperti kemeja? sekarang sudah tidak pakai sebab i punya badan pear shape. tak kena.

nak buat cemana ye dak? sayangi diri sendiri :)

bono said...

hey Rhona!!lama x nmpak!!yeah i pn pear shaped ok tp bantai gak skinny jeans.. degil!!!
yeah dekno..u ttp hawt ok..i mls nk bwk u lpk sbb nnt i camne??all eyes on u..dem.wahhahaahah...

drugbuddy said...

the black sheep siapa eh? namanya apa kok? :)

J u l i a 。.゜✿ said...

ladynoe ku sayam..

takpa, gemuk ke kurus ke yg penting mentaliti noe tetap best !
tapi jgn give up utk cuba reduce weight ok. =)

sayang noe !! *hugs*

S.YanaZ said...

Ha.ha.
Gua tumpanggg ketawa di sini yea...

KARKADEWA said...

gemok itu seksi....

Ladynoe said...

fuih. tak larat nak balas satu satu. tapi menjawab kepada soalan KJAH, rupa saya skang tu cam yang kat tepi kanan blog ni hah.

~chacha~ said...

saya setuju!
gemok pon HOT kot..
ahaha..saya pon da penat nak dayet2 ni..seksa la..

Marjerin said...

yer. pengjagaan berat badan ini membuatkan aku agak giler. kawan yang dulu gemuk jadi kurus. yang kurus jadi gemuk. tapi bulan puasanih, aku tak makan sangat tapi berat masih still maintain. haiya.

Weed and Bandages said...

ms weed bukan nak kurus. ms weed nak berisi sikit. boring lah asyik nampak tulang saja. tulang kat area tengkok leher dah boleh isi air dah!

The Ninapop said...

betul tu lola...nina setuju.. =)

Anonymous said...

mungkin juga ada lelaki yang tak nak tunang nya gemok.bagaimana?

sakibakidaki said...

tu sandal vincci kot. eheheheh.

Rizal said...

gemok la best.. tank besar leh mkn banyak2. x sabar lak nak bukak ni ha...
p/s: aku dulu kurus skang gemok, ramai ckp aku senang hati sbb tu gemok.. adoi.. ada ke mcm tu..

Ladynoe said...

malas nye nak balas komen banyak banyak. Kesimpulannya, aku tak suka aku gemok sekarang ni. ok dah.