25.10.08

Kalau nak kutuk, nak sakitkan hati, dengki; kenapa mesti ANONYMOUS?

Aku memang terlalu muda untuk bersifat sinikal.

Dulu sebelum aku teraju blog ini, memang aku ada terfikir nak menjadi penulis yang anonymous. Aku nak kutuk itu ini. Aku nak kutuk lelaki pendek, nak kutuk betapa rarenya nak jumpa lelaki JB (bukan johor) yang muda tetapi baik, dan semua kupan yang tak reti nak insaf macam kau tu hensem sangat.

Nak kutuk perempuan yang tergila-gilakan rockstar sebagai teman lelaki, nak kutuk perempuan yang slut gila scandal tak henti henti macam kau cantik sangat.

Tapi aku tau, kalau aku jadi penulis anonymous yang taksub mengkutuk dan mengkritik, balasannya akan ada anonymous yang taksub dan mengkritik aku jugak. What u give, u get back.

Tapi aku peduli apa. Aku guna juga identiti yang senang dikenali. Pegi la mati.

Sekurang-kurangnya apa aku cakap, benda betul. Sekurang-kurangnya aku tak laga-laga kan orang dan macam pantang tengok orang lain suka kat Si A misalnya.

ada la pulak orang cakap, "hey Si A itu gitu gini gitu gini"

atau contoh bila ada kagum kan kebolehan Si B berpuisi misalnya,

ada la pulak orang cakap, "hey Si B tu gitu gini gitu gini"

apa la agaknya ko beritahu orang lain tentang aku pulakkan? Entah sejak bila, aku rasa, tak ada kawan pun tak apa.

Infact, aku ada kawan-kawan kat Shah Alam dan bekas kawan sekolah aku yang lebih cool, educated, memahami dan paling penting, SEKEPALA dengan aku walau aku tau diorang semua selekeh. Kan girls? Korang selekeh kan?

Aku tau issue Anonymous ni memang bukan isu yang baru. Ramai orang sakit hati. Aku pun. Macam bangsat gila, kau tak kenal siapa penulis tu, atau kau hanya kenal kat internet sahaja, atau kau memang dah lama kenal tapi berjumpa 10 kali pun tak sampai, ada hati nak kutuk itu ini.

Hey, aku dah cukup berani tampil sebagai diri aku sendiri, kenapa kau bacul sangat nak kutuk dan kritik guna anonimositi?

Bacul.

p/s: kupan = Kutu Pantat.

17 comments :

miss.bella.chic.a.boom said...

saya turut membenci si tanpa nama yang nampak sangat pengecut.

pjoe said...

aku baru je kena
kalau kita cakap mereka dengki, depa tak ngaku

padahal itulah hakikatnya
kita tulispasal diri sendiri dan tak kacau orang pun ada yg dengki

busuk hati nak mati

Marzuki said...

eksport ke wordpress pastu beli domain, install plugin ban n ban la dorang punya ip sesuka ati. abis cite.

*Sarah is the One said...

heh semua orang ada problem sendiri dan ada ruang menulis sendiri so suka hatilah kan. anonymous ni tahu apa dia nak cakap boleh buat orang rasa panas, provoked, bengang so dia tak berani la kan. gila ke apa dah tak ada kerja lain

penanya (?) said...

kebetulan post ni! hari ni first time ada anon maki2 aku kat blog.. ya, mereka pengecut barangkali..

p/s; aku lelaki JB yg pendek. serius ni.

bono said...

yeah dekno..
i sokong!dgn mamat2 jb,tp sbnrnye x brapa muda tu,n roksta tu...and x laa hensem mana tu,and konon engineer tu...

*refer to my blog "i do bitch"..
there i've expressed some thoughts...
x larat nk anonymous..x sampai gak msg tu plak kang..mampus aa..ckp je..sape suruh trasa!

Nazihah Adli said...

hanya pengecut yg suka bersembunyi di balik bayang-bayang sendiri -)

lotsa luv, nazihah

J u l i a 。.゜✿ said...

sinikal seperti dr house ? =P
kupan tu kutu pantat ? aiyoh.. means apa ? lelaki gila perempuan ka ?

.::jarjar::. said...

komen aku mungkin lari sikit dari topic ni..tp ade kaitan jugak mungkin...aku lebih sakit hati bila membaca coretan org yg bangang yg cuba menyakitkan hati setengah2 pihak dengan cerita karut dan hayalan mereka dlm blog...sebab utama...diorg tu tak bahagia dgn hidup sendiri..jadi mereka cuba menjadikan hidup org lain tak bahagia untuk membahagiakan hidup dia yg kacau bilau...so org mcm ni patut dikategorikan sebagai ape?

Ladynoe said...

kategori balada.

Razaisyam said...

semakin ramai org kenal kau, semakin ramai kesempatan untuk orang cemburui kau..

yang bosa, mereka ceroboh ruang kita dan buat kalut..

tp aku selalu kesian kepada mereka, sebab aku rasa mereka loser.

manusia ganjil ikan yu said...

errrr.....

Anonymous said...

Faridah Noor,

Aku sebelum ni bukan seorang Tanpa Nama.Tapi aku wujud selepas ko buat entri ko ni.

Aku benci tengok seorang Tanpa Nama dok kondem tak tentu pasal.

Aku juga benci tengok blogger kondem seorang Tanpa Nama.

Pada aku, blogger yang buat entri kondem seorang Tanpa Nama adalah poyo.

Pepatah Melayu :

Kalau takut di lambung ombak
jangan berumah di tepi pantai

end.

Ladynoe said...

wah. kalau sebelum ini bukan tanpa nama dan tau pulak nama aku,

siapa lagi.

haha.

anne jay said...

ANONYMOUS yang suke kutuk = mulut longkang + busuk + haprak

Anonymous said...

semua pun sama! dari yg ada blog mahupun yg tadak blog.

yg ada blog,yg hang duk kasi 'tanpa nama' komen tu pasai apa? so takyah la nak maki hamun 'tanpa nama' kan?ahahaha.

yg tadak blog, tahniah utk hang sebab berjaya kasi komen!

p/s: lain kali kalau taknak 'tanpa nama' kasi komen, disable kan lah setting tersebut.mereka juga ada hak, sebab tu lah wujud 'tanpa nama'.jangan menggelabah walaupun ada komen yg betul dgn diri anda, cool sahaja lain kali orite!

Ladynoe said...

jangan menggelabah walaupun ada komen yg betul dgn diri anda, cool sahaja lain kali orite!

orait! lately ni aku banyak belaja benda baru.