20.10.08

TUTORIAL 2 - panduan menulis blog dengan cara yang paling senang nak faham.

"Aku cool. Aku hebat. Aku cantik. Aku lawa. Aku hot. Oh! Aku baik. Aku naif. Aku tak suka la diperlakukan begini. Aku buntu nak memilih mana satu. Ramainya orang rebutkan aku. Aku dalam dilema sebab ramai sangat orang nak kat aku ni. Aku lemah gemalai. Aku tak sangka aku ramai peminat. Oh ramainya orang gilakan aku. Aku suka berbuat baik. Aku sabar. Aku berbuat baik sesama manusia. Contohi lah aku. Aku kaya. Aku berbakat. Aku terel buat kuih raya. Aku paling cantik antara kawan-kawan aku, tapi bukan aku cakap tau, kawan aku yang cakap. Aku pekerja contoh. Aku comel. Aku ni lebih baik dari erti baik. Aku seksi. Ramai orang cakap aku comel, aku rasa ianya benar".



Aku rasa kalau tulis direct je macam kat atas ni kan senang? Tak payah nak buat entri panjang lebar macam lapangan terbang semata-mata point yang ciput. Nak nak point yang lebih kearah masuk bakul angkat sendiri.

Kadang-kadang over confident sangat pun tak boleh, bai.

Tamatlah tutorial hari ini.


p/s:layan Shenanigans jap.




10 comments :

alkapon said...

kau kondem sape tu noe?

aku baru lps berdebat dgn sorg minah yg igt fotografi ni sumthing yg semua org blh buat. geram betol

pjoe said...

sesi terapi untuk diri sendiri ka?
benda subjektif, masing2 punya cara nak sampaikan something

like i always said..semua blogger gilakan perhatian, cuma cara penulisan yang berbeza

aku pun gilakan perhatian

Anasir said...

ada yang jadikan blog untuk berpolitik...

ada yang jadikan blog untuk jurnal sendiri...

ada yang jadikan blog dalam bentuk foto...

tak kurang yang cik pjoe cakap untuk dapatkan perhatian...

tak kiralah dalam bentuk apa pun, semua ada kebebasan berekspresi!!

mrblind said...

x dinafikan..blogger mane yang tak mahu hits yang tinggi..

Weed and Bandages said...

kalau cakap,

Aku tak minum susu ada orang kisah tak?

Like i care kan.. hehehehe

ladyLC said...

humphh....

aku suka tulis suka-suka hati. kalau orang tak suka, aku tak boleh nak suka kan hati dorang. haha...

takkan asyik nak suka kan orang lain kan? Camne ngan hati aku pla?!

~don't hope!~

Ladynoe said...

wey. tutorial ni. ape emosi sangat semua ni?

haha!

khys said...

Panjang gak tutorial ni. Pendek sikit dari lapangan terbang.

Aku rasa kalau tulis direct je macam kat bawah ni kan senang?

Aku terer buat blog. Belajarlah buat blog macam aku.

Hehe..

bono said...

wahahahha...so i pnye slalu abt..
"aku miskin aku tgh carik duit laa ni x phm2 lagi ke??"
or
"aku kecoh pakai baju lawa2 tp sbnrnye bundle je"

wahhahah..whatever...

yg aku terer buat kuih raya tu mmg klaka laa..wahahahhahaha...mmg angkut bakul nk kasi jantan2 percaya die lah wanita yg mertua suka..haih..trasa loser pulak i ni..ape aku reti??makan je keje...

nuRul saLoma said...

cantik header br blog akak..