19.11.08

Semua orang boleh buat. Mengapa tidak kita?

Aku terlalu teruja dengan tahun 2008 dan misi 2009. Maka aku malas nak ambil pusing tentang konflik yang berlaku di sekitar ruang hidup aku.

Kita semua ada ruang peribadi. Hak kau, sukati kau lah. Hak aku pun, sukahati aku lah. Kawan datang dan pergi bersilih ganti. Hujan panas penat letih suka duka semua dah rasa bersama. Doa aku, agar semua bahagia. Tu je.

------------------------------------------------

Ok lah. Sebelum tidur, aku nak kongsi satu benda dengan pembaca. Dulu aku nak sangat-sangat jadi macam dia ni;


Dolores the Goddes!

Teringin sangat. Bila satu ketika dulu Abot, dan Coklat Band (Indo) macam nak tiru suara dia, aku mula sedar bahawa suara Dolores dah jadi macam suara trend budak-budak band dulu.

Walau sekarang trend suara Dolores dah jarang diikut oleh mana-mana anak band yang ber-vokalis perempuan (sebab sekarang trend Norah Jones dan Eisley plak kot), aku tetap suka Dolores sampai bila-bila!

Even kalau aku menyanyi dalam bilik seorang diri pun,


music player
wait until the flash mp3 player loaded! Sorry kalau nyanyian dan gitar macam aram. Kamu boleh klik stop button kalau tanak dengar.

teheheeheh. Aku pikir berpuluh-puluh kali samada nak letak ke tak nak letak ke tak nak letak ke tak. Hahaahaha. Aku rasa macam poyo gile je letak suara sendiri menyanyi macam ni.

Tapi, nobody's perfect, Semua orang boleh buat, mengapa tidak kita? (Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?
)


p/s: Malunya malunya malunya malunya malunya! Apa perasaan orang yang perform depan ramai orang tu eh? Malunya malunya malunya!



42 comments :

Ferdows said...

not that bad..
do you have to, do you have to
nice voice:)
salute you ladynoe

sigg+ said...

dari tahun lepas baca blog ni, malu nak komen.

tapi lagi malu kalau aku nyanyi kat blog kau kan.. hehe..

xtau sgt lah psl musik.. tapi bes je dengar.. :)

p.s - im ur daily stalker

Che Sue said...

is that reli u?? WAAHH! amazed!
salute toing-toing! mcm ori VCD apek2 pasar malam...sejibik!
u got such magnific voice..!

magenta said...

sedaplah :)

aZurEUS said...

gle ah sbijik dowh

biolatanpadawai said...

aku nak menangis denga cover ko ni. tak tau kenapa.

yerp. walau trend suara dolores dah kurang sekarang ni, The Cranberries dan dolores tetap the best.

Diloz said...

best lah!!

nanti datang pejabat amik royalti.

mrblind said...

dah macam suara abot gua dengar..best suara lu..

Weed and Bandages said...

takpa.. minum ayaq banyak skit.. nanti bertambah merdu lah..

malu2 pulak.. :D

Madu Warna Biru said...

babe siyes saya masih suka dolores.. gile best..

n saya masih sukkan ladynoe.. sebab nyanyi lagu tuh .. waaaa best gile ... ok saya ada kamu punya mp3 tuh .. ngeee=D

manusia ganjil ikan yu said...

err.....

mizlynn said...

Huhuhu..selama ni baca blog ko diam2 jer. Tp arini rasa mcm berani plak tinggalkan komen. Owh..sgt suka suara ko. Ko juga telah menyanyikan lagu favret aku ni dgn baik sekali. Oh tuhan, kenapalah aku dikurniakan suara kepit seperti fasha sandha...huhuhu

Ladynoe said...

aku rasa nak keluarkan balik la. malu la. sial la. aku rasa mcm poyo je.

zeddnl said...

nicely done! dolores and eisley adelah pojaan aku jua! oh mereka sungguh hebat!!!

Erina said...

Lama dah baca blog ni, sebelum buat blog sendiri lagi..ni 1st time nak komen..Sgt kagum!! Suara Ladynoe serius best..pandai main gitar lak tu..u should proud of urself =)


clap..clap...clap

drugbuddy said...

nak dengar! malam nanti. sekarang kat ofis nanti tak boleh feel.

nazminabdullah said...

sedap dowh. whew.

My Spirit Finger said...

noe,
kita kat off ni x bleh dgr. nak balik dgr kat umah. Jagn padan lagi.....tunggu!

Ladynoe said...

Aku nak malu la. Tengok la macam mana.

apis said...

ko padam skang.. padam aku kata...

pastu send softcopy tu kat aku..

hhahaha

mollyjinxed said...

sedap la!!

syabas!

apei budak kampung said...

weh bila nak kuar album?

K.A.M.I said...

Best giler siuttt..teruja aku...sora ko secibik mcm omputeh... teruskan berlatih..

pjoe said...

kalau rasa nak lawan karaoke habaq kat aku

hehe

suara kau best wohh

Mademoiselle Ayu said...

Sedap wehhh suara!!! Clap clap.. :)

p.s.: Pujian ikhlas.

gee carmen said...

perghhhh.. sungguh behhhhh.

lindosh said...

aku suka rachel yamagita punya suara dan lagu.

suara yang comel.

btw bila kau nak buat konsert? hehe

elmo said...

mmg best la...

J u l i a 。.゜✿ said...

Oh noe ! ju dengar lagu noe banyak banyak kali tau !!!!

=D sukanyaa.. nanti sing lagi ok.

doff said...

itu ko nyanyi? serius?

mampus. sedap siot.

100x lbh sedap dari suara kebanyakan penyanyi kat m'sia ni.

kudos babe

messithara said...

aku nk sign otograp kau beb..
takut da jd rocksta kang susah lak nk mntk...

Ladynoe said...

messithara= ahhaahah! hampeh! Segan lah. Orang tak cantik mcm aku mana boleh jadi rocksta. Nanti rugi band.

Madu Warna Biru said...

haih sape cakap tak boley...

boley la babe ..asalkan suara sedap tapi kamu cantik la noe..

apa plak tak cantik...

BeN`z said...

wow! giler terpegun dengar sore ko.aku nk blajo men gitar la camni..waaaa.. best! salu je baca blog ko nih.. :)



p/s: pehni leh join pipiyapong jd artis! :D

ili syazwani mk said...

Ladynoe,
Aku selalu suka terjah mana-mana stage. Semalam aku baru serang stage kat Hyatt, JB. Saja nak puaskan diri nak nyanyi. Kalau kau suka, buat je. Lepas tu kau akan rasa seronok sgt. Puas. Takde nye takut pun..

ili syazwani mk said...

Orait gak sore ko..

Sue Anna Joe said...

Kalau ko perform live, aku pasti akan pergi. Kalau ko buat album aku pasti akan beli.

Haih, sayangnya kamu ni pemalu sangat, tapi suara kamu sangat best! Dahla petik gitar sendiri. Haih.

Saya sangat suka dan kagum. Please put up more, mau dengar.

hid said...

eh, u sound good lah :)

serious!

sol said...

watafak?

ko cun.

ade life. keje steady.

sore bes. bole men gitar.

n ko bole tulis blog ramai gle minat.

gile babi tuhan bagi life sempurna kat ko. jeles ah~huhu

farah said...

Semua kaki kipas. LOL!

SaraHSan said...

Jeles nye tak dapat dengar sebab connection lembab! Jelesnyee..

tidak!

Lee Joe said...

biar betul???
sedap nyeeee...
best la dengar.
macam artist pro lak.....