16.2.09

Hati Binatang

Sekarang ni, kalau ada orang maki kamu,

"Manusia bertopengkan binatang!"

"Hati binatang!"

Jangan cepat sedih. Sebab binatang ada sifat mulia lebih dari manusia. Aku pun hati binatang. Sebab tu aku sayang semua binatang, kecuali katak.

Dulu pernah teringin nak bukak satu persatuan Rakan Meow™ untuk kucing-kucing terbiar. Dah siap reka logo. Tapi, impian budak tak berduit macam aku ni, tinggal impian entah sampai bila.

Aku tak boleh nak tidur. Fikiran serabut macam bulu ketiak yang dah tak cukur setahun. Banyak pulak update aku kali ni macam penagih blog dah gayanya.
Layan la video ni.



14 comments :

Z said...
This comment has been removed by the author.
Z said...

aisehman.comel gak nama Rakan Miau tu.ade geng budak perempuan sekolah lama aku dulu nama diorang Gengster Miau Miau.

Erina Asmawani said...

haha..comel je iklan bridgestone nih..anjing tu nangis cam real je..

orangorang said...

my fren bermana meow. dia sangat suke kucing. ada org ckp muke dia n]dh mcm muke kucing.hehee

ainfazrin said...

rakan meow.

ok gak tu noe. nanti aku tanya kawan2 aku yang berduit sket n suka kucing. mana tau diorang nak jadi funder.

layan kucing lagi bagus. layan orang boleh bikin kepala pusing.

NeEM™ of Suicide Park said...

Dulu ada dlm paper, anjing yg takde anak boleh menyusukan anak kucing kerana bila kesiankan anak kucing yatim piatu tu, kelenjar susunya jd aktif.

Itu kisah mengenai seekor bitch yg punya mother instinct terhadap anak haiwan lain.

miza said...

noe..aku pun penah berangan nak bukak taman kucing.utk kucing di jalanan.bukan kucing2 mahal.aku xsuka kucing mahal.aku ade 8ekor kucing skrg yg dr asalnye aku kutip dari pasar.mcm net.

semoga impian org miskin mcm kita ni termakbul.satu hari nanti.siapa tahu.

Mary Go To Wonderland said...

rakan miau idea terbaik tuh. usaha murni. teruskan

Z said...

*gasp* at Neem's comment.

ketiak said...

huih ketiak ketiak jangan sebut nooo
hik3

K.I.T.A said...

Teringin nak buat persatuan "cyber pet" seMalaysia.

Syamim A Manaff said...

bulu ketiak tak cukur setahun tu jangan cakap kuat2

Anonymous said...

selalunya kalau nak maki orang guna ayat "manusia bertopengkan binatang" atau "binatang bertopengkan manusia"?

FLOY said...

kalau nak maki orang selalu cakap mcm ni...

"anak haram!"

lepas tu main kejar2 sampai letih..

p/s..bulu ketiak tak cukur setahun? dayyymn..!