11.6.09

Silap Orang

Minggu lepas lepas, aku mula rasa jengkel dengan perangai salah seorang warga lelaki pejabat aku yang menganggap aku sebagai salah seorang kawan baiknya. Dan tanggapannya itu mungkin membuat dia merasakan yang dia bebas untuk bertanyakan itu ini tentang kehidupan suami isteri aku - di mana ianya ialah yang paling menjengkelkan untuk aku.

"Semalam ada buat SEX tak?"

"Sehari berapa kali?"

"Paling suka posisi apa?"

Dari marah jadi senyap. Dari senyap jadi malas nak layan. Sampai berselisih pun aku buat-buat tak pandang. Biar kau tahu betapa aku benci manusia macam kau. Aku mungkin pervert - tapi aku pandai sesuaikan situasi. Tak macam kau.

Dan mungkin kerana sakit hati dengan reaksi dan ignorance yang aku pamirkan secara terang-terangan, melalui perbualan di Facebook Chatbox, dia kata;

"Kenapa kau dah lain sangat ni?"

Aku diam -

"OK kita putus kawan!"

Dia delete facebook aku. AKU? Diam.

Peduli apa aku. Sebab bagi aku, aku tak rugi seSEN pun hilang kawan macam kau.

----------------------------------------------------------

Semalam, dia datang buat muka tebal kulit badak duduk di depan aku. Bertanya khabar itu ini. Sihat ke tidak. How's life? Kehidupan OK tak?

Aku menjawab seperti biasa.

Sampai lah ke satu part soalan paling aku tak boleh nak blah ke mana-mana;

"Tengok tak status facebook I baru-baru ni?"

"Dah lu delete facebook gua, gua nak ambik port apa lagi?"

"Ahaaaa...You mesti terasa kan sebab I delete facebook You. You tak layan I, so I nak You rasa macam mana kalau I lak tak layan You,"

"Peh! SUMPAH GUA TAK PEDULI PASAL LU DELETE FACEBOOK GUA, SIAL! Lu nak putus kawan ngan gua pun gua tak pedulikkkkk!!!! LU SILAP ORANG la mattt!!! LU ingat gua macam perempuan2 lain yang dalam facebook lu yang tegila-gila kan lu keeeeeee?!"

"Shhhh!!! Shhhh! jangan la cakap kuat u ni! Malu la I!"

"Dah la lu yang beriya-iya nak putus kawan, yang lu datang balik skarang ni apa hal? Dah skarang gua nak buat kerja. See you next time!"

"Ye la..I blah la..u ni bikin malu I la.."

Siries beb. Lu silap orang. Tak pasal-pasal cerita lu dah masuk dalam blog gua.





50 comments :

Fa-T said...

jantan sampah!

farid said...

bravo! bravo! bravo!

kudos!! (bukan kandos ek..) :D

A.k.i.r.a ~ c.h.a.n said...

ntah hape2 mamat tu... hampes!!

along nordin said...

mencelah je...mmg ntah apa2 mamat tu,sgt perasan bagus,hehehe!!!

Eima Jer said...

cett...
syok sendiri la mamat tu..
spesis kotor!

Anonymous said...

Pokemon punye lelaki wakakaka perasan abes siot..damn

khadijah said...

tak boleh blah gila!
dia yang delete,then dia tanya balik plak apa perasaan kena delete dari facebook dia.
perasan!
thumbs up for you! :)

nenek™ said...

gud..pdn muka jntn tu

pErEmpUan said...

mesti dia perasan giler..dia ingt u akan merayu kat dia kot huhu
lelaki mcm tu mmg xble blah..

marah sket ble? jantan sial!!

hahaha

Belly-Button said...

haha pervert punya laki!
mmg baek punya dia kne camtu, padan muka!

acom said...

two thumbs up 4 u...

orang akal pendek mmg keje die asek cakap pasal sex je..

there are certain things that better left unsaid..especially between man and woman..should be a barrier for certain circumtances..die tak paham ke?

gilo apo jantan tuh..

Dayah said...
This comment has been removed by the author.
Ideologi Hidayah said...

haha..sebenarnyer lelaki tu harap u tanye dia la.. "kenapa delete i drp fb u..?? i ada buat salah ke..??"

Sekali..hambik kauu...!! padan ngan muke dia..

rhnna.o said...

Annoying gila jantan ni.

eiyra'z said...

biar padan muka dgn dia...jantan hanjin...

Sabar Je La said...

oh my GZoDDD. benci giler org camtu! mcm babizzzz

W. Hidney said...

hahahaha tabeeeeek

Anonymous said...

Huiyoo!! best2
Bestnyer kalau dapat wat camtu

Amer Rezza said...

Em, bagus kamu buat sebegitu.

azLina z. said...

tah pape lah. dah ludah jilat balik. tak guna otak la mamat tu.

bagus ! jgn tunjukkan sifat yg lemah pd lelaki mcm ni. hahahha.

Z said...

you go missy!

eh, MRSsy. :)

aidanggg! said...

eee bodohnya orang mcm tu.
dah la bodoh lg nak memperbodohkan diri dia.ahahaha

Momento said...

pergh..
x respek langsung kt kaum hawa..
akak kite ni dh le bakal menjadi ibu..huhu..

kudat said...

buat malu kaum lelaki je mamat tu. so aku sebagai lelaki yang suka pki baju perempuan mengutuk lelaki itu. jom kita tanya dia, tiap2 pagi dia berak berapa kilo ek?

Nani Allen said...

kadang kadang ada juga orang yang bila dia rasa dia cakap benda benda macam tu, dia rasa dia cool tapi tak kena tempat masalahnya so jadi nampak bodoh dan pervert. orang macam ni memang menjengkelkan pun. semalam baru aku jumpa orang macam ni dalam wayang. rasa nak sumbat kepala dia dengan bekas popcorn. takpun kuis kepala dia guna jari kaki

NahWaL said...

comeback line baikkk punyer. ensem sangat ke mamat tu. nak tau posisi apa, kawenla !!

Budak Pemalas said...

patotla.. macam tu punye manusia pun ada ek..bujang ke suami org?

jgn layan manusia tak sdar diri tuh. biarkan je dlm dunia khayalan dia.

FIRZA said...

tahniah....tahniah...tepukkk

mula dengan K. said...

mengada betul mamat tu..

meh facebook die gua nak ajak join pet society...

aaayien(,") said...

oooooo buzzz...buzz pillow talk ON..

Ayyman Rahim said...

Annoying gila dia. La kesian dia, dia nak ada bestfriend perempuan yang boleh sex talk semua tu. Bila dah salah orang, malu la kan?


Cerita la lagi perkembangan dia selepas di-sound teruk itu.

mohd J said...

asal cam budak2 je kak? haih..ape pnye org r mamat tu.x matured lgsg.

saya.L-A-N-N said...

bodo gila. perangai kebudak2an. hukum buang tong sampah je mamat tuh.

derqdnl said...

SENGAL gila

naDDy said...

bravo..bravo...
bila penumbuk dah kena kat muka, baru la dia rasa lebamnya...

ungu violet said...

aku ada member laki mcm tu, mcm sial ok!

nuyuljana said...

*thumbs up*

Shag said...

Laki tu bodos nak mampos gaknya...

Apala gaknya dia rasa klau ada opismate bini dia tanya camtu kat bini dia... Masa ko sound tu, patut ko tambah lg ckit.. "KO NI GILER SEKS KE?!!!!"

Shag said...

BTW, tu mesti opismate kat tmpat keja baru ko kan...

so how? said...

Habis tu..cam ne? Soalan2 masih belum berjawab..posisi mana yang best?

Berapa kali buat sex?...hehehe saja nak tahu.. since mamat tu dah tanya kitaorang pun tercurious pula.

marah2 ni sebab hubby tak perform ke?

mmm kalau gitu dont be surprise..bukan semua lelaki tahu main.. takde experiencela katakan.. bukan hubby you tahu pasal pompuanpun. which part to arouse semua tu kena ajar dia..

mamat2 ni act je tapi bila nak main tak tahu..

Ladynoe™ said...

TO SO HOW? = kitorang ke kau je yang nak tau?

macam sial.

miss garderner said...

@so how ;-

please la jgn menulis mcm ko tau suma, ia membuatkan kau kelihatan bahalul nak mampus.

buat malu jantan.

Aku Tak Pervert said...

So how tu macam pervert sial.

Hanafedora said...

hahahaha...I mampu gelak je..

acom said...

Pernah tak terbaca mane2, Rasululah S.A.W berkata, seorang lelaki yang terlalu mengikut nafsu terhadap perempuan-perempuan, hidupnya umpama berada di celah kangkang perempuan..

to So How:

dari kata2 mencerminkan siapa dan ape pemikiran kite.orang yang terlalu memikirkan seks semata, akalnye memang pendek.

pendekkah akal So How?

macam pernah aku kate b4 ni, somtings or circumtances are better left unsaid. think b4 u talk.

soal suami noe perform atau tidak, is non of ur bisnes. kalu die tak perform pon, die tak berhutang sesen pon denagn kau.

lelaki seharusnye jadi khalifah.kalu tak jadi kepada org lain pon, cukuplah kepada diri sendiri.

So how patut tahu, kata2 manusia, adalh lebih tajam berbanding sebilah pedang. janganlah sesama islam pon saling merosak.

aku wonder sekarang ni, ape yang membezakan Sohow, ex-member noe ngan flasher gila kat luar sane?

nauzubillah, moga sikap tu tak jadi turutan orang lain atau pon anak2 aku.

amin..

1ldk said...

buat malu kaum.
ape bagus sgt ke facebook tuh? haha


geram..sampai aku terkomen akhirnya.
oops..salam singgah.

y@ni3 said...

macam haram j...je laki tu noe

Anonymous said...

ihh ihh sapelaaa jd bini die sian dpt laki cmtu huhu

apaiyapalot! said...

memang bodo pun mamat cmtu. tah penah g sekolah ke tak

Byha said...

lelaki2 ini memang bodoh, simpati kepada yg memilih mereka, simpati kepada yang terpaksa hidup dgn mereka... kesian... kesian...