4.9.09

Balada Ramadhan (6) - Tak Sempurna

14 Ramadhan 1430

Baru semalam aku baca email berantai yang di kirimkan kepada semua warga jabatan tempat aku bekerja. Kisah "Apa Erti Berpuasa" isinya - dan kalau difikirkan balik berdasarkan apa yang aku baca semalam lah, aku tak rasa yang ada orang di kalangan kita ni sempurna puasa-nya.

Wallahualam.

Ada ke petua yang spesifik tentang cara-cara nak kontrol lawak di bulan puasa? Ke memang bulan puasa kita tak boleh melawak lansung? Takkan masuk bulan puasa terus nak tukar style lawak?

OK sekian obladi oblada Ramadhan kali ini.

Selamat berpuasa.

=P


9 comments :

Nani Allen said...

aku dulu masa kecik kecik pandai juga kontrol mulut masa bulan puasa. sekarang bila dah makin besar, makin berbagai bagai lawak kotor keluar dari mulut aku bila bulan puasa. bukan sengaja, tapi terbiasa.

saya.L-A-N-N said...

yup. kadang terbiasa. laju je mulut tu nak keluar. pastu baru nak insaf. baru nak beristigfar.. ahaha.

sedang berusaha mengawal mulut.

Si Anggerik said...

mmg susah lagi2 bab nk control dari bergosip padahal gosip tuh dah macam morning cofee.

Bani Boroi said...

ya ampun buruk prangai!hahaha

ain! said...

adoi.. haha

Weed and Bandages said...

mmg tak leh kontrol kadang2.

ainee si ketua pari2 said...

ngek r k.noe ni..

Hafiz Hamid said...

klau dh itu style kamu, truskan saje la.. haha, pecah perut aku gelak..=D

Anonymous said...

not enough? take this!

_)_)

shake it, ah ah shake it like a polaroid picture. hey ya!

yang benar,
saddiq yahya.

p.s: kanniney.