3.10.09

Blogging boleh kaya?

Baru je kejap tadi aku layan redmummy.com. Alang-alang aku jenguk video dia punya video Project Alpha. Punya lah terkejut bila ada satu statement dia cakap sebulan dia dapat RM7 ribu dengan hanya ber-blogging sahaja?

Itu dah tahap gaji Timbalan Pengurus kat tempat kerja aku!

Sampai boleh bagi suami sebulan seribu sebab suami dia jadi photographer untuk blog dia.

Bagi aku itu adalah cool.

Kalau satu hari nanti aku jadi macam tu, confirm aku quit kerja dan hidup ber-blogging sahaja. Itu pun kalau kamu sudi dengar celoteh aku hari-hari lah. Dan itu pun kalau kamu sanggup layan kisah hidup peribadi dan rutin aku yang tah hapa-hapa tah ni.

Oleh kerana aku suka warna gelap-gelap, aku namakan diri aku sendiri mummygelap.

OK nyah. mak nak masak ni. Resepi baru dari mummygelap - sambal udang meletop!

Ngetop!



9 comments :

Hafiz Hamid said...

hahaha, kamu pasti boleh!!!

J u l i a 。.゜✿ said...

yaya.. ju ingat lagi dulu.
redmummy berhenti kerja,
sebab dia nak jadi fulltime blogger. =)

sofi said...

cool kannnnnnn??? :)

Ladynoe™ said...

JULIA = tu lah. bestnya lifestyle macam tu. income dari blogging je. Tayah tidur dan bangun ikut jadual.

bila la nak sampai tahap hidup se-selesa tu. huhuhu.

fndrocka said...

tapi kalau traffik tersengguk-sengguk mcm blog aku tak dapat gak income ribu3..huuuu

Natasha said...

maybe u can do blog bout graphic :)

a n o n said...

red mummy ni penah kuar tivi tak silap. MHI or nona macam tu lah. rumah dia mak oiii.. merah mak ngah


rezeki..
blogging pun boleh dapat duit.

Weed and Bandages said...

tak sesuai laa mummy gelap..hang tu comey cik noe oii

Nurul Kreviazuk said...

Fuyooo..best tue..