14.10.09

Menjawab dengan yakin

Rutin pagi - on machine - cek email

Hai Noor! Kami KuasaXX ingin berkongsi rahsia bagaimana caranya untuk menambah wang pendapatan hidup dengan mudah sehingga mencecah RM3000 sebulan samada separuh atau sepenuh masa hanya di rumah!

Untuk pengetahuan Noor, hampir setiap hari saya berjaya memperolehi RM100-RM300 dari kerjaya di Kuasa XX ni! Dalam masa hanya 3 hari sahaja saya telah berjaya memperolehi RM600++. Ini pun saya buat secara suka-suka. Kerjaya ni, siapa yg usaha lebih dia yg akan dapat lebih. Noor pun boleh dpt lagi byk dari ni!

Kalau Noor masih study, kerjaya ni yang terbaik sebagai sumber pendapatan sampingan Noor. At least, Noor dah ada pendapatan sendiri walaupun masih study! Selepas ni tak perlu lagi menerima duit dari mak atau ayah pada hujung setiap semester sebab duit PTPTN/JPA dah makin habis.

Tapi kalau Noor dah bekerja, kos sara hidup skrg makin tinggi, gaji makin naik? Jadi, duit yg Noor dpt dari kerjaya ni boleh Noor gunakan utk settle kan hutang, bayar bil air/api, telefon, astro, sewa rumah, ansuran motor/kereta dll. Dari pengalaman orang yg dah bekerja, ada yg tak sampai pertengahan bulan lagi, gaji dah habis buat bayar hutang. Ada juga yg tak ada simpanan langsung walaupun dah kerja 2-3 tahun. Ada yg tak mampu nak bagi duit pada mak & ayah walaupun RM200 sebulan! Jadi, tak kan kita juga nak ikut jejak langkah macam ni juga kan? Jadi bla bla bla bla..(malas nak baca)

Herm.
Dengan yakin aku jawab;

Tak apa lah. Saya dah kaya sangat dah. Gaji saya sebulan RM1 juta.

16 comments :

ney. said...

hahahahaha

H A N I said...

hahaha..giler ganaz!! bagus3!!

Uchi-Sensei said...

feh.jual mhl plak tak baik kamu...!!!

cLoud9 said...

bosan kan sll dpt emel cmni..

maybe ni cara marketing dorg..malaysian kan suka dengar cerite..tp lama2 mmg annoying..sgt..

Prinzessin said...

hahaha.......u're the best kak noe! cayalah jawapan tu!!!

Prinzessin said...

hahaha.......u're the best kak noe! cayalah jawapan tu!!!

J u l i a 。.゜✿ said...

kah kah kah..
memang patut pun jawap macam tu.

politikperempuan said...

wow!mmg seriouis best baca nih.singgah baca blog i.pasal pompuann...mmg betol

Sue Anna Joe said...

Kaya sangat. Wahahahaha. Ngong la wehhh. Hehe.

Emila Yusof said...

Hehe comel je jawapan tu.

Weed and Bandages said...

hahahhaha.. senang kan? tak payah nak pusing pusing.

Natasha said...

brilliant answer :)

buaya said...

salam ziarah...

dijemput menjadi follower sy yer..


http://www.buaya-merah.blogspot.com

Aezad Yusuf said...

sempoi ah! sender musti bengang giler! Wahaha!

siti norfatiha said...

haha..
jawapan yang buat orang tak boleh nak tanya lelebih lagi..

lia said...

yep,itulah jawapan yg terbaik :-)