13.10.09

Sepiring 2 ringgit di Sushi King

Bagi penggemar sushi, bukan senang nak makan sushi di Sushi King kalau duit ada kurang dari RM50. Nak-nak kalau nafsu besar. Badan pun besar. Perut besar.


Tapi bermula semalam, sehinggalah 15 Oktober 2009 mungkin hari tuah untuk pemegang kad ahli Sushi King di mana kamu boleh menikmati mana-mana hidangan yang berpusing-pusing tu dengan harga sepiring cuma RM2.

Sepanjang aku ke Sushi King, semalam adalah pertama kali aku tengok Sushi King meriah. Maksud aku ramai lah. Apa tidaknya, satu kad keahlian kamu boleh bawa sampai 4 orang lagi kawan untuk sama-sama menikmati sushi sedap di Sushi King.


Tapi makan sampai habis. Kalau tak habis kamu dah dikira membazir dan kamu kena bayar dengan kadar harga biasa. Dan tempoh keberadaan kamu di dalam restaurant itu hanyalah 1 jam sahaja. Kalau tak, pun kena bayar penuh. Syarat ni buat aku teringatkan cerita Sumolah. Dan dalam kesibukan melayan nikmat sushi di Sushi King semalam, aku teringatkan kawan sekolah aku, Aqilah yang kini belajar di UK. Agak-agak kat sana ada tak promotion macam ni? Hoho!

Jadi, bila taksub, jakun, lapar, teruja, letih dan tamak, aku dan suami berjaya menghabiskan 20 piring sushi dalam masa kurang dari satu jam - dan hari ni aku rasa macam nak pergi lagi je.



17 comments :

IMCurtain said...

Hello bloggers,

We would like to invite you to promote your blog on our blogging community.

Join now:- Free Blog Traffic

Click on the 'Tutorial' button to learn more.

Have a nice day!

Kennee said...

LOLz... i baru jer makan semalam... i pon ada buat pon mengenainye~

btw... nanged post u dan dah clicked pon ads kat blog u~ ^^

iyouwe.info said...

nak makan, tapi tak de member card! nanged you. Nang this to unveil the hidden gems!

Diloz said...

seumur hidup tak pernah makan Sushi King,tapi dah puas makan sushi walaupun aku bukanlah penggemar sushi.

A.k.i.r.a ~ c.h.a.n said...

uwaaaaaaa! masa orang kat msia die taknak wat promo ni!!! apelaaa! kat sini was was skit nak masuk sushi store. kene beli bahan mentah dan buat sendiri kat umah jela..

uwaaaaaaa!

btw, thanks for remembering me,Faridah.. :) appreciate it.. at least when u saw something japanese, u'll have a thought of me :))

take care dear!
mmuuah!

Si Aizuddin said...

Bangkrup la sushi king. aiyo

terompahkayu said...

beli sushi banyak2 kat tesco boley makan lebih satu jam tarak hal punyer haha

NURUL said...

ooo noe peminat sushi ye? nice promotion laa sushi king wat kali nie.

H A N I said...

20 piring??? pergh!! hehe..xper, janji berbaloi =)

Ladynoe™ said...

AKIRA CHAN = hihihih. takpe kau balik tahun depan mesti ada promotion yang sama on Oktober.

TEROMPAH KAYU = kamu tak rasa sushi tesco tu hanyir ke?

HANI = ahahahah!

The Adlin said...

bestnyer...eh,kalau aku buat kad at the same time x le ke??aku xde card laa...huhu

cLoud9 said...

i luv sushi..tp makn sorg pon xbes sb mmbe sume xsuke sushi..uwaaaa

NIMI said...

nak jugaks tapi sesaknya tak pyah cakap r..
kena beratur semua kan k.nor

Love Balqish said...

hehehe. setelah membaca entri kali ni, akhirnya sy juga dah register jadi ahli sushi king! nasib baik somi suke mkn kat sini!

Madu Warna Biru said...

wahhh sushi..


kenapa la hadi tak suka suci

haih.

soooooour said...

sushi vs lempeng cicah sambal ikan bilis..mana lagi sedap???

Ainsyah Fauzi said...

Kad ahli sushi king bpe harga nk daftar? Kad ahli tu untuk seumur hidup ke?