13.11.09

Cari Perbezaan Gambar

Hari Jumaat adalah hari yang paling sajak untuk kita melatih otak supaya bergerak dengan lebih cergas tanpa melibatkan urusan pekerjaan.

Sekarang, mari cri perbezaan gambar di bawah.

Berita harian

Utusan Melayu

=D

Kelakar OK.

34 comments:

Anonymous said...

payung....huhu..tol x?

J u l i a 。.゜✿ said...

hahaha.. payung BN ! =P

Anonymous said...

haih!

kalau dh berkurap tu berkurap gak la..

Bila la kerajaan kita nk berhenti dr tipu rakyat..

eazy said...

haha.
kelakar gile.
nmpak sgt tipu.

Shahira said...

thanks to photoshop!

cindir-rela said...

berita harian lebih fokus!!

cujen said...

payung!
yes 10 markah..hehe

Tautan_Hati said...

hak hak
payung jew pun nak nipu
dasar penipo betol paper nih
mesti pakai adobe ni buang dacing tue

alkapon said...

aku tau! bezanya gambar bharian ada 6 org tp utusan mlayu ada 5 org. btl x?!

Anonymous said...

haha. mungkin kehebatan si photogapher, satu pic blur, satu sharp habes.

ramen retard. said...

haha. payung oh payung.
media malaysia, smp bila nk tipu rakyat.

azie said...

Anonymous said...
haih!

kalau dh berkurap tu berkurap gak la..

Bila la kerajaan kita nk berhenti dr tipu rakyat..
(apa kena mengena ini?)

huhu tang payung yng bezakan noe =P

azie said...
This comment has been removed by the author.
Sue Anna Joe said...

Cuba kalau payung tu kaler hijau pastu ada dot putih. Agaknya dizoom lagi adalah.

Mantot said...

zoom rapat!siap masuk photoshop sharpen kan lagi supaya terang dan nyata.mau diorang tambah dot2 putih tu jadi macam polka dot

Dean said...

ah,clone stamp!!hehe

aslina said...

payung!!
apsal nak kene edit plak gambar? huhu...

^wirda^ said...

oh bleh plak camni ek..haha

zinnia-lyana said...

lawak la. macam2 nak wat, tapi kantoi. huhu

-kak noe, slalu sy silent reader je.=)slalu bc ur blog.best

NIMI said...

hehehehhe..
memang kelakar

Chooyaya! said...

la.. payung kan? muahahahahha. tu pon nak jadik isue

Chooyaya! said...

la.. payung kan? muahahahahha. tu pon nak jadik isue

Nina said...

:)

Lek lek je. Logiknye, Utusan Melayu terpaksa edit gamba payung tu sbb taknak la nampak mcm dia mempromosi parti BN. Kang pembangkang jadikan isu plak. And pasal bilangan orang tu, sebenarnya takde salah ape pun kalau tgk betul-betul pergerakan polis tu - pic atas polis tu dh melangkah, yg bawah polis tu br nak melangkah, dh tentu la org kat blkg tu terlindung so nampak mcm terlebih/terkurang :D

xoxo

safuan said...

ni dia edit bagi tambah logo kat payung atau nak dihlangkan? musykil2.

tipikal said...

haish..jgn cpat buat persepsi sndiri.kdg2 x btul pn ape yg kte fikirkan.hidup biar enjoy,k..neway to kak noe, nice blog.

Weed and Bandages said...

tiang kayu tak sama. hahah

cik peah said...

hahaha..tapi si perekagrafik untuk gambar ni siap nangis2 woo cakap dia tak bersalah..tak photoshop gambar ni sume..pastu utusan siap bagi dia cuti seminggu berbayar plak tuh..konon2 nak soh pi tenangkan fikiran pas kena fitnah..konon la...tapi siyes lawak!

Aziel Azhar said...

Ahahaha...ini dah kira terkeluar dari etika photojournalism nih...

chun said...

utusan melayu anjing bn.

anonym said...

kat mane lagik nak dapat saluran berita yang betul?

sume pun nak tipu..this is unfair

(*..*) said...

antara komen2 kat atas ni,komen minah azie tu plg bodoh.tak boleh blah.

Emila Yusof said...

loh, kenapa dipadam logo pada payung tu ya?

chapit one said...

style dooooo..politik jugak....

hajaribrohim said...

undilah BN! XD