15.2.10

Semenjak Dah Ada Anak

Kelahiran seorang anak, memang meralitkan. Kalau dia tidur kita buat kerja. Kalau dia tak tidur, kita luang masa untuk dia. Cuti berpantang di rumah buat aku rasa kepala kosong hilang sekejap dari nak fikir segala masalah dan beban kerja. Sampai tarikh pun lupa.

Sampai lah satu hari tu bila lelaki kesayangan aku buat kejutan;


Oh begini rupa-rupanya keadaan lupakan hari lahir sendiri.

Nak cakap dah tua, rasa-rasanya tidak lagi. Anak lagi penting dari sambutan hari lahir sendiri. Haha.

OK nak layan Tekken 6 jap.

P/S: Barang siapa yang wish kat facebook aku, terima kasih no. Aku tak sompek nak balas.




21 comments :

Amirul Rezza said...

Happy Birthday!

Chopie said...

hepi bday juge...
smoga hepi slalu d samping family =)

Qas Firdaus said...

noe. aku lenguh tengkuk main benda alah ni. tak tahannn. T________T

btw, selamat hari lahir noe. harap kau murah rejeki dan panjang umur selalu.

muah kat sabrina.

Cipan said...

wah..dapat PSP..main Tekken 6 lak tu...hahahah...main la game silent hill skali :D

Reen said...

noe, hepi besday eh..

x lame da nk abes pantang kn?
nk tnye cmane eh pngalaman bpantang neh? aku tgh susah ati tatau nk pantang kt mne le.. hurmm

angkasa said...

Tekken!! Gila best. Teringat zaman dahulu kala dalam board room. Rinduuuu

CONNIE said...

happy birthday kak Noe.May the new coming year be kind to u :)

Ladynoe™ said...

REEN = pantanglah di mana-mana yang kau fikir menyenangkan. Yang tak ramai orang buat bising utk anak nak tido dan dengan orang yang available untuk menjaga kebajikan kau. Means, bila kau nak mintak tolong dengan dia, kau tak rasa serba salah.

ANGKASA = ah dah you yang asik menang mana tak manis punya kenangan. hnnns!

QAS = tengkuk aku tak sakit. tapi tangan aku kebas. Kolestrol melampau banyak gamaknya.

SEMUA = tengkiu.

DaHLia said...

Happy Belated Birthday!!!

ujee said...

Happy belated besdey..

from ur twitter...~i always wonder samada sabrina puas menyusu ke tak? for some reasons, aku selalu risau memikirkannya~

for your info...dialog with my frend...

" kolostrum susu awal ibu..susu yg paling2 awal..pekat n kelua dalam setitik 2 kalo picit..kaler agak kuning sikit..susu tu la yg paling bagus dalam dunia..ade sume anti virus..anti bacteria, immunization paling tinggi kalo baby yg baru2 kelua tu minum susu tu 1st utk alas perut die..tapi die dalam 3 hari pertama la..pastu baru la foremilk n hindmilk kelua..
selama ni mak bapak igt baby derang nangis pasal lapar.so pegi sumbat formula lagi n lagi n lagi..perut budak tu besar sebijik kacang je...die nangis sebenanye pasal takut..ye la dalam perut mak..cahaya xbyk..xbising..xbyk sore..suhu suai2 die je.. bile kelua..kat tempat asing die takut la.seminggu pertama tu la die nk suaikan diri.."

ainee cumi2 said...

selamat hari tua k.noe..
=)))

susudalambotol said...

happy birthday, noe. sabrina meragam tak? cukup tidor? thehee :p

Liana Ezzana said...

happy bday!
saya suka tekken!

bareessence said...

happy belated birthday.. may Allah bless. :)

Aku A-Z-Z-U said...

oh, kelahiran februari juga? :) happy birthday noe. that psp pink looks so hot!

NURUL said...

congrats noe dah ada baby. comel.

dina irnasari said...

Happy Birthday ladynoe..:)

ziiezi said...

Hie Noe. Congrats.. leh noe cerita experience bersalin kat govt hospital? cemana layanan sume ok tak.. saje nak tau nak compare dgn pengalaman member2 yg bersalin hosp swasta..

aZeeMaH said...

kita share bulan yang sama ;)

selamat hari lahir noe!

Farah said...

hahaha saya jugak pernah rase camtu..waktu besday saya berpantang..memang lupe sungguh!

happy birthday ladynoe!

NuRuL AiNA said...

hepi belated birthday ladynoe.. sy teringin betul psp nih huhuhu