15.4.10

Aku dah kaya ke?


Kalau di lihat pada amaun FinePTC ni, memang menunjukkan aku macam dah kaya. Dah boleh buat down payment nak beli rumah kat Alam Budiman. Atau Senja Permai. Dah boleh buat down payment Toyota Camry.

Sebelum ni ada juga orang dok komplen kata benda ni Scam. So aku buat research dan discuss dengan Anna serba sedikit, kemungkinan besar benda ni Scam. Aku pun tak tau, siot.

Aku takut jugak kalau orang dok marah bambu sebab promote benda palsu. Aku pun tak tau guys. Benda ni pun orang yang promote kat aku. Aku nak cuba withdraw kan duit yang dah terkumpul tapi aku tak reti nak guna PayPal. Nak cuba withdraw request nak tengok benda ni palsu ke tak palsu. So korang boleh stop promoting benda alah ni, dan tunggu result dari aku dulu, ya?

Aku dah register PayPal, dan aku tak jumpa pun PayPal id number aku kat mana.

Memang aku kena ada DEBIT/KREDIT kad untuk membolehkan aku meneruskan hal keluar masuk duit di payPal ya? Anyone boleh tolong guide?

17 comments :

eiyra'z said...

kalau ada berita baik roger2 ok...aku dah register under nama ko..tapi xreti nak buat camner..kalau batul berkesan tlg bagitau..

myheart said...

ermm..kalau dah register paypal blh transfer wit tu direct ke maybank or cimb..just click withdraw pastu my bank account tak silap..ctu die ade tulis bank in Malaysia..leh transfer tros ke bank..takyah gune debit or credit kad dah..selamat berjaya..wah kalau dapat tuh bnyk tuh..leh wat kenduri..hehehe

myheart said...

opss lupe account id tu rasenye id paypal yg di register tuh..paypal punye id adelah emel yg mase register tuh..sebab nak login paypal gune id = emel pastu password..

mohd said...

paypal, kene ade kredit kad biasenye. n for registration paypal yang 'genuine' biasanya diorang akan charge around USD1 dalam kredit kad tu..after that untuk ID paypal, bley tengok dalam sttment kredit kad or bleh call bank untuk diorang provide Id tu.

once dah setel, paypal akan bank in dalam kredit kad. so akan ade 2 options, either tfr that amount into svg/current acct atau ko bley spend kredit kad tu (utk beli barang2 yang mahal dan berkualiti tinggi..hehe)

tp, make sure mende tu genuine. takut fraud or scam je

lg satu, pape hal, avoid using ur debit kad sebab pape jadi, akan effect duit yang sedia ada dalam akaun n chances untuk investigate mende tu adalah sangat sikit.

tq

Ejamaria said...

waahhh... mokcik kayo!

Nur -al- Ain said...

dah berjaya, laju laju bikin entry sudah kaya ;))

^wirda^ said...

wah..bagus..aku juga aritu stop promote sbb terjumpa ada org nih 6mth ago dh try withdraw..tp sampai la tak dpt2.. tp camne pun aku ttp menaruh harapan yg mungkin palsu itu, dan still usha2 duit aku kat situ..jhahaha..
takpe..nanti noe update tgk..kalo jadi, akan ku teruskan jugak..hahahah

xeea said...

setahu aku, maybank debit card tak boleh withdraw paypal. debit card yg bole guna utk withdraw paypal, public bank, al rajhi and tune card.

tp tatau aa kot2 skrg dah boleh kot.

Sue Anna Joe said...

Kalau betul. Best gila Noe. Uh, id is ur email babe.

Waris Dahi Jendul said...

beb,

benda ni mmg scam.
baca link kat bawah ni.

http://www.yapnwun.com/2010/01/waiting-for-payment-from-fine-ptc.html

KayNisa said...

klo btul jd, leh aku setel PTPTN aku.

abdul mutalib jaamat said...

oit...if nk buat akaun paypal.
skang ni just gn debit card, either dr maybank/cimb or public bank.
aku gn maybank punye.
tq

basic icon said...

kalau benda ni scam baik jgn letak id paypal kt situ..nti diorang hack abis plak duit dlm paypal tu (kalau ada duit la)

:: iManja :: said...

baru je register...spam ke?

Aku A-Z-Z-U said...

paypal id tu "email" yg kamu guna time register dgn paypal..betol ke dah boleh withdraw? wow..jgn runsing sgt kalau bende tu scam...i mean, takde ape kamu keluarkan pun utk create the account kan? bukan pakai duit. unless, kalau kamu rasa bende tu dah byk pakai MASA kamu. huhu.

anne said...

ape perkembangan hal ini yee. spam atau tak? saye masih menunggu khabar berita dr akak.tq.

Marina said...

aku pon br saja baca entry ni..so,scan ke tidak?

member aku de cakap gak..tp mende ni free,so aku xregret pon..dapat,dapat.xdapat,xpe..bak kate kak noe aritu,mende ni xgune 1 sen pon..hukhuk..