5.5.10

Dua alam, dua poster

Siapa designer poster 2 Alam yang Dr Rozmey buat tu?


Perhatikan poster di atas.

Apa kaitannya dengan poster filem The Exorcism of Emily Rose ni?


Lain kali kalau dah tau diri sendiri tu kaya, upah designer berkualiti sikit.

Kaya tetap kaya. Halal, InsyaAllah.




46 comments :

tutup mulut said...

pemalas btui designer yg buat nih. doktor kaye ni pun pemalaihhh nak check. memalukan jek. dah release ke blum nih

Ladynoe™ said...

tutup mulut = tak pasti. tp aku tengok meluas poster ni dah di guna.

From The News said...

mak aih..kantoi bulat-bulat..ape punya designer la..

ejaMaria said...

hahaha... aku jarang tengok wayang... so poster2 ni tak prasan pulak... tp bila kantoi ni... hahaha... klakar la...

Lean said...

Dropping by ere. =)

kin-takahiro said...

wtf!!!???? no word!

J u l i a 。.゜✿ said...

haha kantoi.
noe terperasan sendiri ke atau noe terbaca somewhere ?
haihhh malunya kalau tersebar.
cerita melayu tu dah keluar wayang ke belum eyh ?

siti norfatiha said...

uih..poster pun dah cetak rompak..apatah lagi ceritanya..mesti stereotype punye cerita..

Ladynoe™ said...

JULIA = noe terperasan sendiri! Sebab noe memang minat filem the exorcism tu!

tah hape hape hape hapeeee la diorang ni.

^wirda^ said...

biase laa..designer wannabe..tade idea..huhuhu

J u l i a 。.゜✿ said...

noe.. cerita emily rose tu kan noe,
ada part yang masa suara setan tu cakap,
tu memang actual voice record.
ju tengok the making dia tau..
then.. ju ingat lagi.
masa part tu.. kucing2 ju semua kembang bulu lepas tu lari keluar bilik !!
eiiii serammmm. ju terus takut !

anyway.. cayalah noe sebab kantoikan poster tu.
ju harap orang yang buat tu akan sedar kebodohan dia dah terkantoi..

Sue Anna Joe said...

Good eye Noe. Aku akan sebarkan.

mYpRecious said...

erkk kantoi sudah.. hampeh je designer die..

or pn suke gak exorcism of emily rose ni.. pat suara kene rasuk tu mmg scary betul.. yg tang setan duk kire 1,2,3 bla bla.. mcm kelakar pn ade gak..

ehek..

tembun said...

wowoowooo
ni kira stok ketandusan idea atau sengaja ciplak ni?

M Y M A Y said...

malunye ade org malaysia cmni..*sigh

MY said...

baru pasan... uish.. boleh lak kantoi terang2..

Anna-Molly Dean said...

mungkin designer tu tak sedar rakyat malaysia ramai yg tajam mata.

kasihan sama designer itu.

Sylarius said...

Cerita dia mesti ala-ala membaca majalah Mastika dengan penuh rasa keinsafan.

imagenta.kreatif said...

haha dah lama perasan dan penah pos di wall sebelum ni.. dalam forum pun aku ada letak..

Hanafi Ishak (Nuppy)

Seha Haris said...

adus. selamber main ciplak. kena saman baru tau. cehh!

mcjust.lol said...

perghh memang hampeh la..

Aku A-Z-Z-U said...

laaa...tak faham saya designer mcm ni. susah sgt ke nak cari gambar? suruh siapa2 posing, tangkap, tampal dlm poster. tak cantik pun tak apa, janji bukan peniru. jgn cantik je, tp tak original.

tp apa2 pun, poster ni TAK CANTIK :/

hajaribrohim said...

yg buat poster ni, budak intern la noe. guess what, budak batch aku kot. heh heh heh heh! baru semalam dia cakap kat aku.

KhairulAqmal said...

kalau designer tu nak meniru pun, cubela bijak sikit. ape bende ni nak meniru pun tak pandai cover. terus menempek secara terus dan telus ke atas poster sendiri. ape jenis designer ni!!

nughol said...

plagiarism yg obvious ni!!
funny betul ini dr..
haritu isu lagu ciplak utk filem ni..xsure which one.xdapat kelulusan dr penyanyi asal ke apetah.
self-publish advert pun dah byk dlm metro tu..whatla..12juta??haih

Ladynoe™ said...

Hajar = owh berapa bayaran dia?

Kasut Tumit Tinggi said...

Aku syak designer ni jenis malas nk fikir @ jenis yang tak kreatif langsung. Dia google² filem yg seram pastu jumpa poster filem Emily Rose. 'Eh, boleh la aku tiru copy n paste poster ni. Takde org perasan punye lah'. Tapi dia tak tahu Ladynoe tau dia copy n paste.

Obefiend Weiland said...

KNATOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

farwalis said...

alamak. sudah tukarkah?

Ainee Cumi said...

opsss! kantoi di situ..

ili amir farhan said...

niceee

Artzli said...

aduss..tgk review filem kat utube cam gempak jek..tapi tang poster..aduhaii..ni la masalahnya..tak semestinya tau guna photoshop tu dah boleh jadi designer..hurm..jadi bahan lagi la poster filem kita..

RJ said...

hahha tagline dia
mati tetap mati
hidup insyaallah.....
kene tipu huahuahua

YanaYeir said...

jelas lagi terang lagi bersuluh kut...aiyoyoyyo, xkan la xde idea lgsg...huhu

Helmi Razali said...

ahaha, kalau nak ambil idea tak apa lagi. Ni tiru bulat-bulat. Kantoi macam tu aja. Lainlah kalau diorang bayar royalti ke apa.

teringat pasal orang cetak rompak design kahwin Noe kat twitter haritu.

Helmi Razali said...

oh, baru tengok trailer dia. Cinematography nampak macam cantik. Tapi aku anti sungguh dengan logo and intro sebelum trailer tuh.

Nampak benor murah. Logo merah, wtf wtf? Then ada countdown yang cheesy? Ni buat pakai powerpoint + windows movie maker je ke ni???

*juling mata*

without all those cheesy bits, aku akan tengok kot movie ni. Nampak mesej macam bagus. Dah keluar ke kat malaysia??

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

kantoi sudahhh..ahhaha.. :D

zinnia-lyana said...

erk.kantoi! ni bukan designer namanya. ceh.

abeelo said...

haha.adoih.macam ni pon ada.

mungkin dia rasa dia tu designer poster untuk film emily rose tu. so wat the heck.recycle je lah design sendri. haha. sengal.

K.I.T.A said...

Entah la,kite rase dr rozmey nie gempak je lebih.dia confidence bis filem dia akan jadi filem tergempak sebab dia kuar budget besar. Besar la sangat budgetnye sampai poster pun poster ciplak.

hajaribrohim said...

aku dah tanya, tapi dia rahsiakan dengan kata "ada la sikit.."

ddr ni xrasa bersalah la noe. aku dah post kat wall dia, n dia kata "ada poster lain yg akan DDR keluarkan di KOSMO dan METRO. Ia adalah idea cetusan DDR sendiri".

tapi peminat2 dia yg marah2 kata perkara ni kecil je, xperlu besar2kan. dan yg paling kelakar kan, ada satu mamat peminat dia ni kata "HALOO BROOO, INI BUKAN POSTER LA. INI CUMA PROMOSI 12 JUTA JE.. INI BUKAN POSTER!!"

aku x faham mentaliti dorang ni.

LOL!

Mantot said...

hihihih..
bagus la ko noe.
aku pun tak perasan poster apa,yang aku perasan apsal imej kat belakang tu mcm org putih dan makeup dia nampak real.

aku hanya terfikir sbb duit tak jadi masalah,makeup tu mampu la dia buat bajet lebih

M. Faiz Syahmi said...

hahahahahahahahaha..!!
tolong la.
habis nak tiru gaya pon,
amik la sorang jadik model kejap.
bg tu pon dibuat alpha je.
bukan jelas sgt pong nak malu2.
habis kuat baek wat muka sendiri je jadi model tu.
ahdoi.!

Anak Murai said...

Betul ke ni...aku dengar cite tu yang tiru poster 2alam...cuba tengok kat anakmurai.blogspot.com

hasrul hassan said...

salam .. menarik ni .. saya nak buat link ke entri ni.

:)

Brader Bear said...

What the hell?? seryes ke? kalo btol la nih.. aku tak segan nak gitau org yg design poster ni bangang... org yg luluskan poster lagi lagi bodoh..

Aku bukan la nak condemn industri filem Malaysia.. tapi antara faktor org tak pegi tengok filem Malaysia sebab poster buruk.. Poster filem Malaysia yg tipikal; typography hampeh, pastu main letak je sume watak.. selekeh giler..

cube tengok poster2 filem hollywood.. simple je.. tade nak tempek sume watak... filem Malaysia yg poster dia aku suke filem Lu Pikirlah sendiri.. tapi poster menyimpang jauh dari intipati filem..

Mari kite same2 naikkan industri filem tanah air..