1.6.10

Bagaimana?

Sebenarnya selepas aku tulis tentang Air, aku teringin nak tahu sama ada kamu yang membaca nukilan tersebut telah pun membuat perubahan.

Bagaimana?

Ada yang dah amalkan minum air ni tak? Aku teringin nak tahu.

Kadang kadang aku rasa nak merayu suruh korang minum air banyak supaya semua jadi sihat, cantik dan semakin baik.

Tak best jugak kalau aku sorang je best kan. Nak jugak dikelilingi orang yang sama-sama best.

hehe.


32 comments :

^wirda^ said...

oh, b4 baca entry air tu pun, aku baru mendapat hidayah utk minum air byk2 utk jadi lebih kurus. ye sbb air tu bleh flush balik segala lemak2 yg sudah pecah, nak plak kalo lepas kita sauna atau exercise.. so aku pun cuba dan mmg berkesan!

dylli said...

terpujuk gak untuk minum air.
tapi,
4 liter???
huuu~ :P

NURUL said...

noe aku tak lah ikut 100% lps bc entry ko ttg air tu sbb kdg2 terlupa. cuma lps bc entri ko tu aku try b4 lunch dan b4 nak tido aku minum air dan breakfast aku minum air kosong tak lagi air manis2 ni.

Ladynoe™ said...

tak ikut semua pun takpa. cuma aku nak tahu berapa ramai yang dah ada good start.

Cik Beb said...

aku memang amalkan info no.1 dari umur belasan lagi and memang terbukti (tetapi pasal penguin tu aku x pastilah):D

and info no. 6 (detox) tu aku dah mula amalkan awal mei lepas.

and aku gembira kalo aku berak pagi-pagi.

aku nak mula amalkan info no.2

aku and air x dapat dipisahkan. ke mana aku pergi aku bawak air. dalam keta ada air, dalam bilik ada air, tgh tgk tv pun botol air kat sebelah. kat opis aku stenbai 1 litre tumbler eco taperwer utk aku minum.

terima kasih kerana berkongsi info pasal air. menambahkan pengetahuan aku pasal air yg aku x tau b4 ni. shey shey ni.

:)

ochs widdle said...

sebenarnya dah start.tapi bila sibuk tak terhingga akan lupa minum air.

patu,bila baca entry ni.tiba2 ambil air dan buka penutup terus minum.hehe.

thanks ladynoe kerana berkongsi pendapat dan fakta yang brilliant.;)

mohd fauzan said...

slm,
ak the rock
aku da bce gk entry psl air 2
n sinc ak rse ko kewl gle
ak pn cm d gk r senggol senggoln ikut ikutan,hihu
mnum air pg, n mnum byk2 b4 8, n ckp bek2 kt air
ye,mmg xbpe wt pn, tp tgk air trigt entry ko
hihu

if sme yg bce ikt n dorg pn bek,
alhamdulillah, byk phala ko,
shm dunia ahrt, aitch
wslm

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

aku amalkan...hehe...

terima kasih sebab meng-post entry tersebut...

Kasut Tumit Tinggi said...

lepas aku baca entry ko, kebetulan pulak doktor kata aku ade masalah kencing kotor, so aku kena minum air kosong sebanyak mungkin. secara tak langsung aku cuba apply ape yg ko tulis utk diri aku & husband.

actually baru pagi td aku suruh husband aku minum air suam sblm mandi. dia tanya 'kenapa tetiba² je ni?'. aku just bgtau suruh baca blog ko. heheh.

thanks noe. ;)

Rashifa Rosli said...

tq....

saya pun baca
siap mintak@baca doa lagik


tq again

syafiqahjasmin said...

minum, sebelum gosok gigi.maknanya seawal pagi.

Dan ya, berak digemarii.
Terima kkasih.

mine said...

saya dah tak bercakap buruk buruk depan air..nk mengumpat duduk jauh dari air :)



*dilla

Nurul Firdaus said...

Saya dah minum..Sebelum ni dah pernah buat..Tapi tak berterusan.Hasil banyak minum air ni memang hebat...Kulit muka yang berminyak pun dah kurang minyaknye...Lepas baca entri ni, saya dah minum air dengan banyak semula..Hehehe.Hope kali ni berterusan..Tq atas info yang bermanfaat ni...

Ainee Cumi said...

wah aini suka gila baca tentang air tu..aini memang suka minum air..yummy!yummy! tapi aini ni pelik sikit, aini suka minum air suam dalam botol sendiri..kalau beli kat kedai atau dalam botol mineral aini tak suka..hehehehheh!

Hasif n Fara said...

LADY NOE..thanx k for ur sharing info..

sharing is caring..
can i share it with my family and relatives???

sy mmg amalkan minum air byk2 sehari tp bile lupa diri..tertinggal jgk la..

really appreciate it..
thanx again

nia said...

1st day pas bace entry nih hampir cukup 8 gelas, hari kedua dan seterusnya jd mcm smalm..lupa nk minum,bila kering tekak br minum...aisehhh

aZHIeeDA said...

saye tak suke minum air masak nak2 bile duk kat umah..rase air tu tak sedap..tapi kalu kat luo umah sedap pule..haih

ninaneno said...

entah apasal suke btol la minum air mineral dari air masak kat umah...

huhuhh...

tapi skang memang da mule minum air banyak2 pun... sebab kadang2 minum air banyak2 adalah mengenyangkan.

punya la malas nak makan. haha.

Legasi Piston Pecah said...

rasanya air masak nih lebih bagus dari air-air yang lain...

tekak pon selalu basah je minum air masak..lau air manis jawabnya tekak senang sangat kering kan?memang pergi mana-mana pon mesti ada air masak..minum air manis mesti kene minum air masak..

sofea said...

yup..dah start minum air banyak2 :)

kutojimedo said...

yeah kak noe,sy pon da start,
mmg betol la lps minom air suam pagi2,lepas tu mesti pegi toilet punya.hehe

RazFiRa said...

dah cuba..stiap 30 minit 2,3 teguk

time tdo je x..hahaha

Razman said...

yup, dh start smoke byk2... errr..ko sruh smoke kan td?

NisaShoppe said...

noe, sy mmg xboleh tak de air masak dari kecil. mak pun cakap, 1 botol susu dn lg 1 botol air masak. wajib ada!

MHDFRZMHDMHY said...

nak tau la, nak buat detox tu kat mana yer yg bagus,, mahal ke kos dia ??

apis + toyol said...

aku mmg minum air pagi2 je. tak pernah pun sampai 4 liter air. tu pun sebab mmg dah tau untuk penguin. hahahahhaha

Aku A-Z-Z-U said...

minum air mmg byk khasiatnya...tp tulah, easier said than done. as for me, kalau bab nak minum air masak, air setengah gelas pun bercinta nak menghabiskannya *haih*

akiss ferrero. said...

yup yup. aku dh start kurangkan air manis. kt opis. mesti ada air kosong. kena letak label DRINK ME!

thanks ladynoe, yu rok!

merentas horizon said...

hai kak noe, aku berkobar-kobar sebenarnya nak membuat perubahan.. tetapi asyik terlupa je nak minum. (alasan) lepas je baca post kau itu hari(myb khamis lepas).. trus beli 2 botol air.. tp sampai hari ni, baru habis separuh botol..

xpa, aku cuba lagi ye kak noe..benda baik..patut diusaha sungguh-sungguhkan

Nor Rimah said...

dah lama amalkan.. huhu

~(*v*)~ily~(^v^)~ said...

salam, dah lame amalakan minum air mineral nie sejak kecik lagik... paling besh, sesape yg still student kalau nk study ke or stay up tak mo ngantok jangan minum air nescafe...but mimum lar air mineral or air masak...insyaAllah musti mate segar bugar...minum air mineral ni semua student chinese dh amalkn dari sekolah lagik,n thanks to Fu Lung my chinese fren,he taught me bout the goodness of water n he even scold me if i drink any sweet beverages or air kotak/tin...minum lar air masak/putih/mineral/zam zam/if possible try ECPI...
kak noe, mcm mane nk detox badan yg efektif?dh cube cari but tak jumpe yg the besh way n easy....

thanks for sharing! :oD

Sophie Al-yahya said...

air memang bagus! sy buat entri tentang air jugak.Tapi lebih kepada untuk kulit..Kalau ada masa dan rajin sikit,jenguklah http://sophiealyahya.blogspot.com/2010/08/tiru-macam-saya-minumlah-banyak-air.html untuk tengok gambar sebelum dan selepas.