30.6.10

Doa Seorang Hamba Yang Daif




Ya Allah, hamba mu yang daif ini bermohon, kalau tiada lagi manusia di dalam diri setiap hamba mu, jangan lah kau wujudkan janin di dalam badan mereka lansung, jika hanya untuk kami semua tonton, apa yang mereka perlakukan kepada janin itu setelah melahirkannya.

Amin..







30 comments :

LANN said...

Buat sedap, dapat hasil campak tepi.

Zety Zin said...

Sedihnya tengok gambar babies tu. Tak berhati perut betul diorang nih.

cindir-rela said...

Allah menjadikan sesuatu itu bersebab, dan Allah menurunkan sesuatu bala itu juga bersebab dan memberi peringatan...

tontonan untuk peringatan seluruh umat islam lain supaya berpesan-pesanan( jaga tepi kain kate orang bandar)

dan petanda akhir2 zaman yang semakin kelihatan...


:)

kenapa tak doa sahaja mereka kembali ke pangkal jalan/ jauhkan dari maksiat? berbanding doakan tak diwujudkan janin dalam pembentukan benih haram?

just my 50 cent

Ladynoe™ said...

cinderella = sebab itu je doa yang paling aku boleh titipkan since maksiat memang tak boleh nak diberhentikan sejak zaman nabi.

eRaY said...

kita dah sampai zaman diambang kiamat, salah satu yg nyata maksiat semakin berluasa & bayi ditanam hidup

aku pun tak paham mane derang campak akal fikiran & perasan...aku sedey :(

ejaMaria said...

amin...

syafiqahjasmin said...

Amin..

NUR AIN ZULAIKHA said...

sdey nye tgk baby tu..
Semoga Allah bukakan pintu hati mereka yang melakukan tu untuk bertaubat..

aku seorang picisan said...

walaupun dah ada badan kebajikan yg menerima bayi drpd dibuang nih tapi masih ada yg nak buang bayi

souvenier.com said...

sedih sungguh tgok gambar tu noe..sy br je jd mummy..tau susah senang melahirkan baby ni..sampai hati sungguh ibu yang mengandungkan baby tu..anak kecil ni xberdosa...

Kasmawati Jaafar said...

semoga anak-anak itu ditempatkan di syurga terindah. amin..

Raina Affan said...

noe, pls jgn ler letak gambar baby cenggini..aku sedih amats..ko taw, time aku gi bli rokok kat mr.boss aku, aku siap pesan kat mamak kat kaunter tuh jgn bagi yang ada gambar baby tak cukup bulan tuh..sedih dowh!!

KayNisa said...

dunia dah kembali ke zaman yang lebih teruk dari zaman jahilah, dulu masa zaman jahiliah kalau dapat anak perempuan sahih kena tanam hidup2. Ini, anak perempuan ke lelaki ke, dia campak je hidup2.

orang lain kahwin lama tak dapat anak, dia senang-senang je nak buang. Memang kiamat dah dekat, satu je yang boleh buat. Kembali ke ajaran Islam yang sebenar2nya.

Kalau setakat hukum penjara, denda macam tu je. Mereka tak kan serik.

Itu pendapat saya lah.

suzzsuzie said...

tak sanggup nak tengok...sedih sangat2..siapa yg pernah ada baby boleh rasa perasaan tu.......

.Anna. said...

oh sebab ni kak noe menangis pagi tadi ya.. hmm kesian sgt kat baby2 tu..manusia2 yang tak bertanggungjawab tu patut direjam aje..!

Scott Republic said...

Salah satu kemungkaran berleluasa sebab bila kita tegur mereka membalas jaga tepi kain sendiri atau kita dimaki. Malah ada pula yang tutup mata tentang perkara sebegini dengan dalam hati berkata bukan tanggungjawab aku menegurnya. Manusia lupa untuk saling pesan memesan satu sama lain kearah kebaikkan. Kalau teringat pun saje buat-buat lupa...sayangnya....bila kita nak ubah mentaliti jangan jaga tepi kain orang ni

eiyra'z said...

Ya Allah...terlalu hiba hati aku tgk baby dibuang cam sampah...aku xleh nk ckp pape bila ko letak pic ni Noe..bergenang airmata aku..

Nani Allen said...

ya allah kesiannya..yang gambar atas sekali tu kesian gila. aku beriya gila nak anak ok tapi tak dapat dapat lagi. yang orang orang bodoh ni beriya iya buang anak diorang. BODOHNYA!!!!!!!! =(

lollipop said...

astagfirullah......
doa orang yang daif beserta dengan airmata itu insya-Allah di makbulkan Ilahi...

YA Allah apa lah dosa mereka ni??
kenapa tidak ada rasa kasih dan sayang serta simpati untuk makhluk kerdil yang sudah 9 bulan dalam rahim itu??

kenapa mesti di perbuat seperti itu??anjing juga sayangkan anaknya...Astagfirullah
jangan lagi d tambah dosa yang sudah di lakukan...

nauzubillah.....

ya ALLAH pelihara kami dalam keimanan dan kasih sayangmu...jauhi kami dari segala hasutan syaitan dan segala malapetaka ini...Amin

Dayu said...

semoga doa noe akan didengar, dan dimakbulkan...
itu lagi baik

cLoud9 said...

aminn.

Lina Rahim said...

Kenapa hanya si ibu sahaja yang didakwa terhdapa pembuangan bayi? Sedangkan nak buat baby tu perlu dua orang manusia yang berlainan jantina. Atas sebab itu, orang lelaki tak kisah nak 'jolok' sebab diorang tau kalau baby diorang dibuang dek girlfriend pun si lelaki tak kena apa-apa tindakan.

cik puan fara said...

Astargfirullah..
depa ni dh xdak akai kot..
:(

nazreen said...

sayu..tak mampu tengok lama
nak tambah doa noe, semoga orang yang buang bayi tu takkan tenang

nurul nadia said...

diorang ni pandai buat, kena la pandai pakai protection. kondom melambak kat bahagian kaunter cashier shopping mall. pil pon banyak. bile da terlajak terlanjur, macam ni la jadinya.

mintak dijauhkan dari diri ini.


doa noe, AMIN~

Aimi A.Z said...

Amin....

Pija said...

huhuhu...

cujen said...

gila betul la. aku nak buang kucing pun tak sampai hati. inikan nak buang manusia. gila..gila..

a.j. said...

jahiliah di zaman moden.

skarang lagi jahil. dulu ada maruah tanam anak hidup2.

ini buang dalam tong sampah.

a.j. said...

jahiliah di zaman moden.

skarang lagi jahil. dulu ada maruah tanam anak hidup2.

ini buang dalam tong sampah.