16.6.10

Perkara Rawak #015 - Merah Mak Ngah


Akhirnya berjaya jugak aku cat dinding ruang tamu rumah aku dengan warna merah. Setelah lama bertangguh-tangguh. Kebetulan Sabrina pun tidur nyenyak macam kena dadah. Bangun pagi terus meluru ke stor-bentang surat khabar-alih perabot segala.

Puas hati aku.

Sekarang ni, balik rumah dari pejabat pun rasa tak letih sangat.

Sampai blog pun aku nak letak benda-benda warna merah.

OK jangan ada yang cakap aku nak tiru macam 'diva'. Aku memang suka merah sejak kecik, OK.

Tapi tak obses lah.

36 comments :

Ilmapung said...

cantik!

khemy said...

hi, noe apa nama kaler ni?

Legasi Piston Pecah said...

memang ramai pon yang suka kaler merah..biasa la tu..ish,nape muka tuh?
---------------------------------
Mari Memboikot Israel Dengan Avatar Ini

Huda Luna said...

cun!

header pun punya la umppp!

kembatolo™ said...

ok..cun!~

peej said...

haha. btw. lawa la sebab ada tampal2 tu. tu tampal kan? ke memang lukis?

Ladynoe™ said...

khemy = ni warna watermelon red. Nippon.

peej = eh tampal. wallsticker tu.

RazFiRa said...

mmg cantik combination merah & hitam.. sabrina terkejut x tgok2 rumah da color lain?ahaha

fezaL Mohd said...

header terbaikkkk !

wd.bandages said...

yeah..merah mmg terbaik!

ajjah said...

cantek!! merah n hitam memang 'in'

eiyra'z said...

rumah ko sama color dgn rumah aku noe...hebat kan taste org yg suka merah ni..huhuhhu

cujen said...

cantik2...pakai cat ape tu kak?

NuRuL AiNA said...

bukak2 blog, kus semangat tengok patung jepun tuh.. tapi lawa wooo cat dinding tuh... :)

dislicker said...

Warna merah sesuai untuk restoren dan kedai makan. Kerana warna merah boleh membuatkan orang lapar.

Itu apa yang aku baca-lah.

yunayuni said...

cool lah ;) i really like your taste when it comes to design.

Cik Zoe said...

cool. cantik gak warna merah. bagi semnagat. hee~

baybe foxx said...

samo la kito dinding living room kaler merah..

ala2 romatika gituu.. *muntah darah*

My Ilham My Inspirations said...

cantik! makin semangat laaa sabrina past ni.hehehe

rosesrosz said...

memberi semangat! cantik!

fiszah_pjo said...

cantik la..simple but too nice..suke nye tgk

Tale Of A Little Big Girl said...

warna merah itu sungguh match dgn sofa berwarna itam menawan..lebih2 lagi ada model ibu n anak sebagai penambah seri.. tapiiii awat muka hang kasik blurrr??.. heehehhe.. but the colour n deco still nice.

✿nkara✿ said...

suka wallsticker tu (:

misz beauty said...

merah best!!!!

izy ibrahim said...

cun lah kak noe!
saya suka!! ^_^

aZeeMaH said...

wow!

e.t.t.y said...

patung yg dulu seram gak, tp yg ni, lagiiiiiiiiiiiiii seram.

tp rumah wow wow wow!

koshary said...

fuh. part dahan and burung-burung tu lawa gilo!

jas imran said...

perghhh!!!

siggplus said...

dasar diva

a's said...

i love red too!
btw,wallsticker tu mana nak cari ya?cantik!!

memang orang seni lah anda

susudalambotol said...

tp mungkin ada orang lain yg akan tiru kau :)

nuraarin-life said...

ah...cantik. saya juga minat merah, one day saya nak cat dinding merah juga...

btw. wall sticker tue cun!!

Ainee Cumi said...

cantik ohhhhh!!!!

Linglung said...

cat sendiri??perghhh...gila rajin

Iz said...

merah-hitam = lawa..
merah-merah-merah-merah-seluruh rumah merah = pitam