12.7.10

Izinkan Aku

Jarang aku cerita tentang apa yang aku buat sehari harian. Jarang aku cerita di blog tentang apa yang aku beli. Apa yang aku makan hari ini. Aku mandi guna shampoo apa. Aku suka warna apa. Peralatan dapur baru. Permainan baru Sabrina. Dinner romantik bersama suami. Sakit perut.

Jarang.

Selalunya aku, di sini, lebih bercerita tentang perasaan aku. Ragam manusia. Pengajaran hidup berumahtangga. Pengajaran hidup sesama manusia. Kita sama-sama belajar dari kesilapan yang sudah-sudah. Kita sama sama kongsi.

Dunia ini kecil. Tiba-tiba aku rasa terlalu kecil. Sampai tidak sedar yang dalam alam siber sebegini, memang tidak ada batas dan benteng lansung.

Izinkan aku untuk semata-mata bercerita. Semoga ada pengajaran diperoleh sebaliknya.




13 comments :

ceklala said...

insyaallah segala cerita2 yg noe smpikan dpt dijadikan sbg pengajaran utk yg lain2..;)

Jimi Si Pendakap Malam said...

yang lebih penting, berkongsi pengalaman.

Anne M. said...

cant wait the hear ur story sis!

Raina Affan said...

cerita je noe..hang taw? pasal hang la aku kembali berblogging..dulu aku kena hentam dalam blog lama sampai jatuh tak tercapai tebing tinggi..setahun lebih tak berblogging..la ni jadi takut-takut nak tulis benda yang over sensitive..phobia..bila baca blog hang tu start rasa maw blogging balik.. (dan aku rasa bukan aku sorang)

siggplus said...

kalau cerita pasal berak lagi puas

heh

anaktukangkayu said...

aku macam terbau sesuatu pasal kekecewaan je kat sini.

rathiqah azmira rosli said...

i lov ur writting sis

dan


tak sabar nak tengok akak bertudung


insyaAllah

:)

dark said...

hye...
I'm a silent reader...
tp nape post
"Peranan Kawan Dalam Sebuah Krisis"
xdpt buka lak??..=?
sorry klu tersalah bertanya...

saraa said...

kadang2 , kita kena pertahankan juga apa yg kita tulis .

btw , baru 1st comment . eheehe . suka la tulisan akak :)

meor-name-depan-ku said...

Sabrina dah pandai 'sebut' ape sekarang?

nurul nadea said...

tak payah mintak izin lah weh..huhu..

aku baru je abes marathon entry2 ko dari tahun 2006 sampai la ni..memang aku kagum dengan gaya pemikiran ladynoe ni..rase macam tengah bace novel plak..3 hari aku duk marathon macam telenovela pon ade..boleh buat buku ni.

p/s : noe, blogging sampai tua ya..;-)

o kambeng hitam o said...

jgn jd mcm blog yg sibuk mencari followers murahan. kekal apa adanya. kau bagus mcm ni :)

amElyn said...

hi sis!
saya suka terjah blog ni.tak sia2.suka baca cerita perempuan jomblo.tapi tak semua saya sempat baca.sebab sangat malas nak menaip.banyak simpan dalam hati.
sejak akhir2 ni, saya agak aktif berblog, dan banyak berinspirasikan perempuan jomblo.kdg2 buat saya terfikir macam2.pasal dunia.pasal manusia.pasal diri sendiri tentunya.. =)
betapa dunia ni kecil, buat saya terasa nak berkomen disini..
ragam manusia, jumpa macam2 di blog.pelbagai gaya.. =)

*sori kalau termerepek, n tersalah port*

all the best sis! jangan benti blogging! much love!