2.7.10

Perkara Rawak #018 - Great Friends

Good friends avoid each other after being humiliated, but great friends pretend nothing happened in the first place.
I jotted down this quote right after I heard it. So aku pun dah lupa dari mana aku dapat Quote ni. Kalau sesiapa tahu, boleh tolong ingatkan aku. Aku suka quote ni since maksudnya sendiri banyak memberi tunjuk ajar dalam hal hal nak memilih kawan, kan. You know what I mean. Indeed.
So which kind of friend are you? Good friend kalu? atau Great Friend kalu?
Atau memang bukan seorang kawan lansung? Kenalan biasa mungkin?



17 comments :

Sue Anna Joe said...

Kalau macam tu, kita great friends la Noe, we pretend like nothing happened. Wahaha. *kenyit mata*

Weh, apesal font kau dalam ni lain macam je tengok?

Ladynoe™ said...

ANNA = kemungkinan BESAR!

ahahaha. lain sebab aku kopipes dari tumblr aku. Puas aku edit balik tak menjadi kot!

nurul nadia said...

can i...b ur fren? the great 1...hehehe

Ladynoe™ said...

:D
can..can..

dila raden said...

aku google. desperate housewives.

Fiq said...

great friend la kot.

selalu je buat muke tembok.bahaha

KayNisa said...

great friend, sakit ati makan dalam mcm mane pun tetap kwn.. sbb susah sng stiasa bsama.. insyaAllah

jas imran said...

A good friend will bail you out of jail, your best friend will be sitting there next to you saying "That was fucking awesome!"

momoc said...

mind tak if saya copy that quotes & paste kt Fb?..hehehe

p/s:already did it..=DDDD

Rahika HaliM said...

ladynoe...
like momoc, saya pun copy n paste n share kat Fb jugak yew. Thanks.~~

Lili Sakina said...

nak jugak pinjam quote ni..bole ke???
saya kawan yang sedia dengar lady noe membebel dan curah rasa kat blog...

Lili Sakina said...
This comment has been removed by the author.
IamYonna said...

mungkin saya akan jadi great friends dekat kawan yang betul2 saya rapat :) hehee.

i love this qoute,kak! kat tumblr best2 kan quotes dia?

Qis said...

dont mind not being the great one kalo one party je yg asyik dok kena humiliated... must be somethg wrong there.

*was a great 1. tp x berbaloi.

Ladynoe™ said...

Qis=

i feel you. before ni pun aku cuba ignore dan pretend mcm tak de apa jadi. but like you said, its not worth it.

macam haram je rasa at the end.

now aku rasa aku malas nak berkawan dgn dia for-evah.

Belly-Button said...

dlm desperate housewives..gabrielle saying..

Nona said...

me and my best friend dulu selalu gaduh time sekolah.mencarut2 jugak lah.5minit lepastu,pretend mcm xde apa,balik sekolah pegi makan aiskrim.maybe sbb kitorg bestfriend kot so dah kenal sgt dah...sampai sekarang pun tergelak kalau ingat2 balik.