19.9.10

Perkara Rawak #20 - Astro

Rancangan-rancangan yang Astro hidangkan sempena musim perayaan di Malaysia;

ISTIMEWA Aidilfitri - Laksemna Do Re Mi.

ISTIMEWA Deepavali - Laksemna Do Re Mi.

ISTIMEWA Aidiladha - Laksemna Do Re Mi.

ISTIMEWA Hari Natal - Laksemna Do Re Mi.

ISTIMEWA Tahun Baru - Laksemna Do Re Mi.

ISTIMEWA Gong Xi Fat Choi - Laksemna Do Re Mi.

------------------------------------------------------------

1) Kesalahan ejaan LAKSAMANA menjadi LAKSEMNA tidak layak/wajar lansung dilakukan oleh media televisyen.
2) Penekanan perkataan ISTIMEWA yang lansung tidak munasabah apabila filem tersebut telah disiarkan seminggu lebih dari 7 kali di waktu bukan musim perayaan pun.

Tolong lah, Astro.




21 comments :

hudadida said...

yang taip tu cha ya nun alif kot..
tu yang jadi laksemna tuh..hihi

GTR said...

tau takpe. istimewa apenye kalo dah tiap2 minggu ulang.

astro kedekut sgt nak siar muvie lain. muvie 80an kat byk

kumbangkecil said...

tak raya pun ade tayang jugak. baik tak payah mcm tu.

Cik Agogo said...

aduh... tak silap zaman filem jalan ampas tu bukan filem ada muka p.ramlee je yang banyak... pelakon lain juge banyak.

tapi pelik laa... kenapa filem p.ramlee je ditayangkan???

pe salah kan bagi peluang kat filem2 lain... baru la betul istimewa kat situ.

ehh... bukan zaman tu aktif gila kuarkan cerita ke apa kan??

damme damiah said...

aku paling suka bila iklan kat astro dorang sebut 'ekskluZif' hoh tade kaitan

'izzat said...

dorang tak makan laksa kot.

cik elyse said...

copy and paste
lepas tu, tak ada sapa perasan
bahaha

Othman Juliana said...

well said Noe! :)

KayNisa said...

siyes boring tayangan ASTRO tahun ni. takde ASTRO pun takpe, same je dgn siaran movie di tv3. cth: jgn tegur, senario movie episode 1, susuk..dll

Scott Republic said...

Hemm...aku langgan Astro pun sebab ada channel yang takde kat tv biasa....kalu tak HARAM aku nak pasang Astro....wat ngabeh boreh jo

raina said...

satu lagi konsert siti nurhaliza

semua channel pun ada

aku lagi rela tengok sarkas macam raya zaman kita dulu-dulu dari tengok muka siti di setiap channel..

dah tu di astro ulang sampai hari-hari..gila apa..

astro ka, rtm, tv3 semua sama..

kapitalis! wahahahaha!

Encik aMin said...

rumah saya xde astro.. :p

siggplus said...

aku teringin nk tgk cerita bukit kepong ke, sarjan hassan ke, di pagi2 raya.

siggplus said...

lg 1, raya ni aku cukup marah, sebab tak ada sarkas dekat TV!

FTN said...

cerita P. Ramlee ni satu hal, tapi tahun ni punya raya banyak cite hantu raya pulak

tak kira apa channel, semua berebut nak jadi hantu

cik elyse said...

lepas tu, senario
cm lahanat

dari senario movie pertama

smpai la yg latest

xpon cerita profesor bodo tu

azzamoro said...

hari tu Astro ade tayangkan JANGAN PANDANG BELAKANG movie. tapi kat info dia type JANGAN MAIN BELAKANG.

apekahhh

KayNisa said...

pastu kan, cerita nya dah lain. tp info nya cerita lain.. haru btui astro

oni said...

kapitalis kutip duit yuran tiap2 bulan tapi iklan gaya lagi banyak smpi annoying daripada tv percuma.

xhah ibrahim said...

Glad xpnah psang astro....
wlau pon kdg2 rs ketinggaln...^^

Syuhada said...

Terima kasih.
Komen daripada azzamoro buat aku tergelak sorang-sorang dalam office.