13.1.11

Antara Perkara Yang Akan Dirindui Selepas Berkahwin & Beranak

"Aku jeles dengan kau Noe, at your age, kau dah ada karier, suami, anak. Dah plan nak buat birthday party anak. Sedangkan aku, hampas macam ni!"





Buat apa nak cemburu. Enjoy sahaja zaman bujang kamu selagi boleh. Sebab satu hari nanti, apabila kau sudah berkahwin dan bersara dari zaman yang penuh keseronokan tanpa akal dan fikiran, kau akan sampai pada satu tahap di mana kau rindukan zaman bujang kau.

Kalau tak rindu banyak pun...mungkin rindu sikit.

Mungkin rindu pada kawan-kawan semeja kat Mapley dulu.

Atau pada zaman tak risau berskandal dengan ramai orang.

Atau pada perut yang flat dan pinggul yang tak lebar sangat tu.

Erm.

16 comments :

abah dan mak haqq said...

kalau kid akan rindukan yang last sekali tu..
hahahaha :P

Misztake said...

sbb tak alami tu rasa jeles..
cm masa blajar dulu rasa nak kerja..
bila dah kerja start rindu masa belajar..

Melati said...

tapi masa bujang i skarang tak indah macam tu, takada perut yang flat ;')

Red Chopsticks said...

Itu apply zaman bujang bersama teman-teman lepak best ja kot...

klau bujang then stay kt rumah lak... ke"down"an dia hampir sama ja ngan org kawin.. social circle pn sudah jadi ciput... haihh~~

Juli said...

wahhh dah bertukar wajah baru.kalo ada shoutmix lagi cool noe.

P/S: single ker dabel ker,triple ker, suma ada part pahit manis masing2. tak perlu nk cemburu pon sebab samapi masa nyer nnt, merasa la sume

Niz said...

ai tetap jeles
hehe :p

Abdul Munir Sanusi said...

Serius, bujang memang best!

Senang nak travel mana-mana takyah pikir anak bini

Love said...

betul!betul! rindu time zaman bujangan dulu. boleh ke mana saja, bila-bila saje!!! rindu..... uuuuwwaaaaarrrrrggghhhhh!!!

amiYo said...

haha..nice one.. :)

Jef Bahari said...

Abang pun dah lama juga membujang ni

.::cintabungablogspot::. said...

btol mmg btol, tp smpai bile nk m'bujang kan? kan? heheh... *singgah cni* nice blog :)

ejaMaria said...

masa bujang tak kesah pegi wayang midnight... skrg... sian kat anak... ;)

aku.mamalia.wanita said...

rindu untuk hangout kat ou or mv dari tgh hari sampai malam tanpa rasa penat.. sekarang nih dok sejam pon dah rase nak balik teringat anak..huhuh

misha.w said...

saat perut flat & punggung tak lebar sgt la saat yg paling dirindui. :)

Nazirul said...

nice sarcasm.

cherry said...

nice one...