20.1.11

Matahari Kecilku Kini Setahun - Part 1


Sabrina, Hari ini awak genap setahun.

Mak pelik kenapa walau mak selalu menulis, hari ini mak rasa tak ada istimewanya mak menulis sempena hari ulangtahun kelahiran kamu yang pertama. Mak cuma nak cakap yang kemana kamu pergi satu hari nanti, cinta mak pada awak adalah yang paling agung. Perasaan mak pada kamu, tak layak mak tuliskan di mana-mana hari ini. Harap dah besar nanti, pandai-pandai kamu lah selami hati mak yang penuh kasih pada kamu ni.

Hari ini, tak ada cupcake seperti yang Fandi cadangkan. Dalam kepala otak aku macam-macam nak fikir. Ahad ini, 23 Januari 2011, pertama kali aku handle parti hari lahir seorang anak. Gemuruh. Risau. Dengan bajet yang tak berapa meriah, dengan harapan yang tidak berapa nak gah.


Hari ini jugaklah, aku sibuk sedia dan kemaskan semua apa-apa yang patut. Beli apa yang tak ada lagi. 60% dah ada, tinggal nak beli barang-barang memasak untuk Chef Fandi.


Kamu takkan ingat sambutan ini. Balik-balik mak kena tunjuk gambar dan ceritakan kepada kamu semula.

Bersambung.

26 comments :

aqel said...

happy becoming bufday sabrina!
semoga membesar jadi anak yang baik dan sihat2 selalu. =)

LS said...

selamat menyambut harijadi pertama sabrina.

jadi anak yg baik okay :)

marina anakcikbob said...

happy bufday sabrina..
kak noe kreatif mesti ada je yg cantik nanti.. [walaupun konon2nya xmeriah]

ejaMaria said...

betul... dia takkan ingat... tapi nnt bila umur dia mencecah 4 tahun dia akan paham dan dia akan tanya pasal beday yg lepas...

yayalya said...

happy becoming birthday Sabrina! jadi anak yg baik, solehah dan mendengar kata ya :) semoga kamu berjaya dunia akhirat amin

Nazim Nasri said...

Semoga Allah lanjutkan usia Lady Noe sekeluarga :)

Happy Birthday Sabrina (:

desperate ruumate said...

sabrina, semoga membesar menjadi anak yang baik, taat pada keluarga dan berbakti pada ibu bapa. semoga menjadi anak yang bijak, kuat imannya, teguh pendiriannya dan cekal hatinya.

amin :)

Ainee Cumi said...

Wahh macam baru je tengok K.Noe kawin kan lepas tu macam baru je tengok pau akak ni baru lahir. Ingat lagi. Tapi t engok-tengok ehh da setahun dah sabrina ni?? HEPI BECOMING BDAY DAK KECIK..

BTw, Aini ada join contest CST ni. Kak Noe singgah lah belog aini then tekan LIKE.. Sokong aini ehh.. TQ!TQ!=))

Nono Fara said...

Selalu baca2 blog kamu tapi suka baca taknak comment. Cuma tersentuh hati baca entry kali nie... Mak saya penah cakap, dulu masa umur saya 1 tahun dia kumpul2 duit nak buat meaningful bday untuk saya.. walaupun masa tu dia hanya ada rm100. rm100 tu apala sangat masa sekarang ni kan. dah la masa tu, tiada sokongan ayah. wuwuwuw.. tapi dia happy buat princess dia happy on her 1st bday. now she's remarried, dgn sokongan my new dad hidup emak alhamdulillah sgt ok. masa bday adik bongsu buat kaw kaw punya celebration. and she apologized to me sbb masa my turn dulu dia tak boleh buat besar2 macam mana dia buat untuk adik bongsu saya. sbb dia tak mampu.

happy birthday little litto sabrina. moga jadi anak yang baik, berjaya and boleh buat mommy and daddy bangga. ;) god bless u! :)

safiyyah osman said...

sabrina...happy birthday anak kecil:)...

kembatolo™ said...

semoga nanti jadi anak yang solehah.
^^,



*nanti dye besar, dye pon akan bace komen ni kan? =)

Ga-In said...

name anak sis same ngn saye~
haha.happy birthday sabrina!

cik aletheea : said...

appy besday utk matahari cik pn ladyneo.

mohd fauzan said...

wpi bsday sbrina
untg ko dpt mk yg pnyayg lg kewl
n jd r ank yg xmlu nk ckp syg kt mk sndri
xcm ak, isk3

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Happy birthday untuk matahari lady Noe yang ke setahun.Semoga bila besar jadi anak kebanggaan ibu dan ayah.seperti biasa dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.Aminnnn

munster said...

happy birthday january baby!

Legasi Piston Pecah said...

hepi besday sabrina!

susudalambotol said...

Happy Birthday, Sabrina! Nanti dah besar jaga Mak elok-elok ye :')

NURUL said...

hepi besday sabrina. semoga sabrina jadi anak yg solehah ye. sekejap je dah setahun. rupanya beza dgn raina dua bulan je ye.

MaR said...

hepi bufday sabrina...moge besar jadik anak yang solehah n patuh pada ibu nayah tau...muah 4 u

yaya+frdz+auf said...

Happy birthday Sabrina! :)

Dark Half said...

the first birthday would be one of those memorable events to her.. parents ;)

Happy Birthday, sabrina!

Ayyman Rahim said...

Rindu dekat mak. Serius.

bojie_boboy86 said...

happy birthday Sabrina....

ShilaShower said...

apa pun kondisinya, setiap emak pasti mahukan yang terbaik untuk anaknya.

selamat hari jadi satu tahun sabrina. :)

bee2312 said...

happy birthday sabrina....wah cepat sungguh masa berlalu..rasa br je lg bc entry mak pasal lahirkan sabrina...moga menjadi anak yg baik n solehah yer sayang...