3.2.11

Matahari Kecilku Kini Setahun - The Day


Sabrina is One!
Tak ada kesinambungan dari part 1. Tahu-tahu sahaja terus dah ke episod klimaks. Sorry la sibuk melampau. Beban kerja dan komitmen terlalu banyak tahap aku tak tahu nak cakap macam mana. Tapi nak jugak berblog sebab aku rasa blog ini juga merupakan salah satu komitmen.

Okay Sayang, Here we go again.

Kalau kamu nak tahu, Mak buat persiapan untuk parti hari jadi kamu sejak hari Jumaat 21 Januari 2011 tak tidur sampai lah Ahad 23 Januari, jam 4.30 pagi mak 'kiok' selepas menyiapkan skirt tutu kamu. Semua mak dan abah awak buat sendiri. Tapi mostly Mak lah yang buat. Abah awak yang berangan nak jadi chef mula main peranan 100% pada hari Sabtu tu je lah. Dia buatkan cupcake, kek batik, chocolate ball, dan macam-macam lagi lah. Abah awak berbakat di dapur. Mak sediakan resepi, dia buat pertama kali, terus menjadi. Jam 2 petang, sepatutnya parti dah mula. Tapi Mak dan Abah awak masih terkejar kejar siapkan itu ini. Jam 2.30 kami baru nak mandi dan bersiap, kami turun ke party hall jam 3.00 petang, tetamu dah ramai. Parti Hari Jadi awak tidak lah semewah mana, tapi Mak kira ianya satu kejayaan sebab boleh dikatakan semua Mak Abah buat sendiri.

Sangat mencabar. Sebab pada peringkat ini, awak memang asyik nak berkepit dengan mak 24 jam sehari. Mak Abah tak ada maid. Kalau awak dah besar, awak mungkin faham macam mana mencabarnya untuk kami nak buat persiapan parti, nak handle parti, dengan kamu yang asyik mengaruk dan membontoti kami. Dah la tak laju berjalan lagi. Abah buat cupcake sambil dukung kamu, tau?

OK cukup. Layan sahaja gambar.
 
Decorative Candy Table.  
Kebanyakkan candy dan junkfood yang ada kat atas meja ni, adalah merupakan kegemaran aku sejak kecik lagi. Gila skema ayat. Tak tau macam mana nak olah supaya kedengaran lebih santai.
 
Mak Abah love you, Sabrina
Hahaha..tu dia cupcake yang abah Sabrina buat. Fandi segan bila aku cakap aku letak cupcake dia dalam blog. Cream-nya cair sebelum waktunya. Tapi serius cakap, rasanya memang sedap. Bukan sebab aku isteri dia. Tapi memang sedap cupcake ni.

the Tidbits!



 
Hadiah banyak mengalahkan orang kawen.
 
Aku memang berkenan dengan lantern yang bergantung-gantung tu. Gagah aku cari lantern tu. Akhirnya jumpa jugak. Sangat seronok sebab dah ada peralatan untuk menghias sendiri. Oh, lupa. Subjek utama, seorang kawan yang banyak guide aku semasa mula-mula nak breastfeed dulu. Yeah.
Mini Vehicle untuk bayi berumur 0-24 bulan.
Pembikinan Drinking Water Sticker     
Pembikinan Goodies Bag > Jelly Beans in Mini Jar / Customize Notebook / Lil Crayon / Together with the thank you tag.
Thank You Tag.
 
Tak tidur dari Jumaat sampai lah Ahad. Dah macam buat preparation untuk final semester show time study dulu. 

Aish. Rasa macam dah overload pulak gamba dalam nukilan kali ini. Selepas selesai semua ni aku rasa macam best la pulak nak teruskan kerja-kerja yang fun sebegini. Aku dan beberapa kawan aku dah berangan-angan nak handle apa-apa birthday party event yang seterusnya selepas ini dengan kebolehan yang masing-masing ada.

So, kalau kamu suka apa yang kamu lihat, nak tempah ke, nak beli ke nak sewa ke, sila emelkan sebarang pertanyaan di theLadynoe@gmail.com. Eceh.

:)


34 comments :

Nazim Nasri said...

Kak Noeee. Kreatif sangat2 :)
bestnya ada besday parteyyy mcm nehh.
Sangatlahh kreatif :))

Kek tu, lawa. genrenti sedap :3
Tapiikann Kak, mana cupcakes? huhu. tkde pic ke?

Syaheeda said...

more pictures will do! cantik lah kak, akak sangat kreatif. teringin nak buat camni jugak.. good job, well done! one day nanti mesti sabrina sangat terharu bila tengok gambar2 ni. overall, i love it :)

Ladynoe™ said...

Nazim = hahahah! fandi segan bila saya nak letak gambar cupcake dia. tapi saya letak lah jugak.

Akulah Aqilah Itu said...

Waah!! Creative nya akak!! Nak tiru. nak tiru. haha. tunggu lagi sedekadlah, bila dah ada anak. =P

ween said...

kak noe, great job! nak tgk pic sabrina in tutu skirttt :D

nurul nadea said...

hye ladynoe..party ni buat kat hall ke? x macam kat rumah..best gilerrrrz^_^

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Hebat, memang ko seorang yang creative, makcik suka kalau apa jenis party yang kita adakan dibuat dengan hasil tangan sendiri, walaupun penat rasa berbaloi. Tak lupa nak ucapkan tahniah pada Fendi berjaya membuat cupcake sehebat tu, malu nak cakap, makcik pun tak pernah lagi buat cupcake. Nanti bila Sabrina dah besar, tengok semua tu mesti dia bangga .

xeea said...

wow, havoc nyee!

i wonder how sabrina's 2nd birthday gonna be. btw, love the little details. well done1

Legasi Piston Pecah said...

meriahnya...cantik setiap hiasan design dalam birthday party nie...untung sabrina...

happy birthday sabrina!

ashie niesha said...

sumpah best!
very the inspira!

happy number one,cabina cute!

(^^)\/

ShilaShower said...

cantik! simple tapi suwitttt!

hiro said...

cuteeeee.

mohd fauzan said...

untg gle lu sbrina
mak lu mmg ddctae her lyf 4 d sake of ur hppines
cupcake stoberi 2 really moutwtering
slrrpp
byk ke ek modal utk party cmni?
sme handmade, siap d drinkg wter stcker lg

R.R.Z said...

comelnyee!happy b'day sabrina

cujen said...

paling suka coklat rocky tu u letak dalam jar tu..nampak cambest sangat sebab rocky tu my feveret jajn..eheheheh... nnt my birthday nak tiru idea tu la..boleh?

thezulns said...

Dah nampak dah masa depan kalau aku kawin dgn budak art ni hehe

mum2h said...

noey..cantiknya preparation tu! Kalau kena kat tangan akak mesti tak jadi semua

Ahmad Luqman said...

"Bukan sebab aku isteri dia."

Dark Half said...

detail n well prepared. congrats!

weed something out said...

semoga sabrina sihat sentiasa.
:)

MaR said...

kreatif sgt2...bekenan juga ....dah terbayang2 dah utk wat besday qaseh....insyaallah akan contact noe ya....

Dayu said...

cupcake tu mmg sedap
tak sangka fandi yang buat
bak sini resipi
nak buat gak untuk bday cha nanti

noe, pinjam konsep buah cucuk2 tu eh

N@d0x $i k0d0x said...

noe, ko buat aku jadi tak keruan untuk mempunyai anak...owh mane aku nk carik bopren untuk dijadikan laki hahahah...so lovely...

Cik Ketam said...

sangat Best !!!
^_^

H A N S said...

OMG!!!! noe, cantik giler! so sweet n touching :) btuah sabrina ader mak n abah yg sygkan dia :)

-icha03- said...

noe,
admire btol la kat awk
haih
klu la saye macam awk,
kan bagos

aniwei,
bole kasi tips
mcm mane nk organize party ni
sebab, putera saye pon dh nk setahun ni
nak juge buat gini
hahahah

raFida oThMan ( fiEda ) said...

salam..
1st time masuk blog u..suke!! ^^, birthday party yg sgt menarik. simple but nice...sgt berbaloi dgn hasil kerje sndr.best2! :)

nurayunni said...

bstnye brdy party u buat..sgt2 suke!!

Aizat Jamal said...

biskut stick perisa coklat ngan stroberi tu memang pilihan aku smpai skrg..
promote blog aku sikit! click!

http://blogakuwey.blogspot.com/

achmal said...

noe mane hang beli bottle jar isi jelly bean tu ye. bekenan ah

afni+hafiz=dani said...

wah creative nye deco utk party sabrina =)

KuraKuraDiBawahCawanKaca said...

noe, i nak tanya.. mana u cari yer lantern kaler2 tuh? i cari tak jumpa ahh.. huuuu..

youstink said...

hi nak tanya..mcm mana buat sticker & kad2 tu semua...berminat la..mmg kretif!

nana_olaoli said...

nak tau material awk gune untuk kesemuanya,label n mcm2.. boleh bantu saya? mcm template semua? saya teringin nak buat sendiri,tp xreti :(