23.2.11

Ralat

Apabila ada dikalangan kamu merasakan aku menujukan nukilan aku sebelum ini ditujukan kepada pihak tertentu, aku rasa macam ralat jugalah. Ianya ditulis berdasarkan menyeluruh. Termasuk aku jugalah. (rujuk perenggan ketiga dalam nukilan yang lepas). Nak cakap aku bersedia bermain dalam dunia blog, baik aku berhenti kerja dan jana riban riban dengan hanya menulis blog. Bergantung hidup dengan iklan blog. Hari hari cerita tentang rutin. Makan meggi letak hotdog. Pakai kasut baru beli dari Sogo. Atau kemurungan akibat anak asyik berjaga malam misalnya.

Aku bercerita berdasarkan pengalaman dan pemerhatian. Even aku pun disable komen dari anonymous. PUN, ada yang guna Gmail false account untuk menghentam aku. Punyalah struggle. Ada yang tak terfikir nak guna false account pun, boleh je email aku dengan dua perkataan mudah tapi cukup membuat aku tersandar ; "F*CK Y*U!"

Jadi sebelum mengalami kecederaan hati yang lebih parah dan buruk sangka yang akhirnya membuatkan pertemuan pertama kita diselubungi mood masam mencuka, sila bawa bertenang, OK?

17 comments :

Balqiz said...

A very mature and admirable come back. Good for you! Other bloggers should learn this from you. Kudos

LS said...

WTF. ada lagi kaum macam ni Lubang bontot sakit tuh. Tu yg meroyan kat lu tu ladynoe.

BTW, tak buat vector lagi ka?

Ladynoe™ said...

LS : kau buat aku bertambah rindu engan vector la. isk. kalau la masa sehari ada 42jam.

Diloz said...

semua benda dia nak jadi.
sampai ke Gmail false account.
banyak masa.

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Lady noe, kalau nak jadi penulis blog tegar, kita kena terima je komen -komen saiko cam tu. Kalau kita give up lagi dorang suka. Anggaplah fikiran dorang belum cukup terbuka nak baca blog cam ko ni.makcik suka je cerita tentang kehidupan realiti ni.

afrohead said...

gmail false acc membuktikan kesungguhan. haha

Che Lin said...

me : selalu terniat nak buat false account dan tegur sesetgh blogger dgn good faith (konon) ahaks! tapi, err, belum cukup banyak masa utk itu :-p

NAJ HEBAT said...

Ahha. Sila bawa bertenang.

Dah. Jangan nak mengada berhenri kerja apa segala just sebab blog sayang.

uish2.

KayNisa said...

laa, ade nak hentam gak ke? watahell.. dah kate dunia tanpa sempadan.. bkn nye tulisan ko smpai langgar hak asasi manusia.. mcm hampeh je org camtu.. sabor je lah

gja said...

meh i tolong jawabkan..

APA BOLE BUAT
TAIK KAMBING BULAT-BULAT
NAK PEGANG TAK DAPAT
NAK CIUM BAU KELAT

haaa ckp dia.. lu pikirr laaa sendirik!!! he3x

ateekaamer said...

orang hebat mesti ada haters. those haters tuh yang terasa la tuh. muahaha.

pedulikan la.

Dark Half said...

blog yg aku rasa decent ni pun ada haters ke?

cik amar said...

chill sudah. aku sayang kau =)

LORD ZARA 札拉 said...

Ha ha ha.
Relax sis.
Yang sakit punggung beramai-ramai tu sebab tulisan kamu tepat kena muka mereka, lubang2 punggung.

LOL!

Apa pun, salute!

LadyRye said...

malas nak cerita, tapi rasa harus cerita..

ingat entry hang yang pasal rasa malu bila dikalangan orang bertudung? dan ingat komen aku yang gila panjang pasal buat dulu yang 5?

sebab komen tu aku dituduh 'boleh bawa lari akidah orang!' dan orang yang tuduh itu ialah orang yang aku ingat seorang kawan dan ehem, dia pun rajin mengomen di sini!

dia kata sebab aku cakap camtu makanya aku halalkan minum arak berzina dan dengan angkuh sekali dia suruh aku mengucap dan bertaubat..

aku tak cakap apa2 tapi *i show her my middle finger*

Encik Psychopath said...

:)

EmirAlisa said...

sokong kamu ladynoe!
kenapa aku suka blog perempuanjomblo? sbb ada isi. keep it up!