1.3.11

Perkara Rawak #028 - ButiT

Dalam sesebuah organisasi, terdapat golongan cerdik pandai yang belajar tinggi. Pendapatan tinggi. Pangkat tinggi. Memperjuangkan senioriti. Tetapi butiT serba serbi. Nak cari gambar dalam google pun nak berkuli.

Kalau bercakap memang tak jejak kaki. Terapung di langit, kau lah degree, master dan PhD.

Humble cuma time nak mati.




ButiT = Buta IT

21 comments :

yuyu said...

sama la mcm kat tempat sy kak..ckp pandang rendah kat org lain je..lagi sakit bila dorg ckp bdk poli ni x bagus,berkualiti n boleh layan mc kuli..

azzamoro said...

selalu perangai bos bos la macam ni. hehe

ada tu, nak add column table kat microsoft word pun, emel mintak kuli dibawah buatkan.

cik rose said...

noe, 1st time aku bace entry ko yg ala2 pantun. cuma aku xleh nk define berape kerat pantun nih.

dlm organisasi tu, biaselah. dh dduk tmpt tggi, of cos la nk tunjuk kuase. keje2 remeh, kuli je yg kna buat...

aku suke istilah "ButiT"

akumasihfragile said...

aku penah kena gak.. ofis manager aku panggil pergi tempat dia sbb...
dia menggelabah toolbar kt MS.Word dia hilang.. haih...BUTIT...

Jαnnαhツ said...

jgan lah suka underestimate others. even when the person is good enough, he/she shouldn't take others for granted... that's for sure...

NAJ HEBAT said...

yes. humble bila nak mati.

sebab?

masa itu baru sedar diri lemah.

peringatan buat diri juga.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

memang banyak manusia macam ni ..huhu

crayon said...

kelemahan depa kemenangan bagiku..
hehhehehehe.. pacak la apa2 yg patut

LadyRye said...

butittttttttttttttttttt!

hahaha!

Dark Half said...

sarka sarka sarka!
gua suka! ;)

Lulu Junior said...

Aku suka!

afrohead said...

yang tak reti nak taip url kat address pun banyak. semua taip kat google

AsknieAlias™ said...

Wah, macam pantun!

yuyu said...

afrohead, setuju sgt!!!!lagi 1, depa cuma taw gn Internet Explorer..tp bl sebut IE, xtaw plak dh apa dia..

the hun said...

Dulu aku keje dgn sorang bos yg selalu call ext aku, pastu suh aku masuk opis dia, sbb dia nak tunjuk website itu ini etc. Tak bleh ke email je benda tu kat aku?

Lepas tu, bos tu pandai sikit, dia print out website tu, pas paper tu kat aku suh tengok.

tak bleh ke email je link kat aku?

Juli said...

hahahaha..kalo humble time performance appraisal at least sejukkk hati tgk

BonekadalamChermin said...

ahaks

beb
aku la tu antara yg x terel IT
aku tau ym, fesbuk dgn blog je


nasibla
remaja purba
aku redho


kehkehkeh


.

CPI said...
This comment has been removed by the author.
s.u.h.a said...

this is soooo true. ramai yg aku jumpa macam ni.

-fiexa- said...

haha. damn true & ini realiti. lepas tu amik kesempatan kat orang2 bawah.

Ayyman Rahim said...

Dekat uitm ada! Meh jumpa meh.