13.7.11

Naluri Yang Semakin Difahami

9 Julai 2011, 1 tahun 5 bulan 20 hari
Sekarang ini (atau mungkin telah berlaku sejak awal-awal Sabrina bernyawa di dalam rahim aku), aku sudah semakin kalah dengan cerita sedih yang aku tonton di televisyen.

Atau babak sedih. Atau babak yang menyentuh naluri keibuan di dalam diri aku.

Baru-baru ini, apabila menonton Karate Kid, babak Dre menjuarai pertandingan Kung Fu, ada babak mak dia menangis, aku pun menangis sekali.


Baru tadi, aku tonton filem Talentime, ada babak Mahesh dipukul ibunya kerana tak balik semalaman, pun aku menangis.


Dulu, zaman masih berkepit di ketiak emak sambil layan Cerekarama, aku selalu ejek mak aku kalau dia menangis bila ada babak-babak sayu yang mungkin menyentuh naluri keibuan dia. Jangan lah nanti Sabrina pulak yang ejek aku. Mesti malu terkepit kepit aku nanti.

Tapi masalahnya, tadi, tengok trailer Harry Potter- Deathly Hallow Part 2 pun aku dah sebak meleleh air mata.

Apa kena mengena?

10 comments :

AWI said...

Last Harry Potter. Lepasni dah takde sambung sambung. Sdeh ah kot.

Ateeka Amer said...

kalau kita bela kucing, kucing kita sakit atau kena pukul pun kita boleh menangis.

apa lagi anak.

sharEna said...

rambut sabrina ikot husband ek? hihi..so cute..

bile dh ade anak nie mmg emosi keibuan tu cepat tersentuh. its normal actually. eventho sebak dgn cerita harry potter tuh...hak hak =p

Lady RaRa said...

tu baru tengok tv

tak dengaq kisah cinta tak kesampaian aku lagi

wajib berkotak kotak tisu diperlukan

Liz Ard 27 said...

aku pun dh jadi mcm kau sejak kawin ni..cerita pasal ko ejek mak ko nangis masa tgk cerekarama pun mcm aku gak dulu..haha..sepesen!

CNK said...

me pon klu tgk citer yng jenis family type gitu klu ada babak yang sedih sure dah lelehh... even dalam wayang!
tgk nur kasih aritu pon aku meleleh gile!!!

sigh!

CNK said...

http://pelangichanteque.blogspot.com/

purlpe.pink said...

dah ikut mak awak. :)

vanity|mask said...

i bet you will cry reading this
http://www.sweet-juniper.com/2005/11/little-things.html

coz i did!

Akulah Aqilah Itu said...

Aku tak boleh tengok cite sedih2 yg ada kna mngena dgn bapak. Ending armgeddon, aku meraung kott.