2.9.11

Bukan. Bukan aku tak bersyukur (ralat)

Assalamualaikum, selamat hari raya lagi.

Baru baru ni selalu jugak aku terima email yang mengajak aku supaya bersyukur dengan anugerah yang telah Allah kurniakan kepada rupa dan fizikal aku. Tak elok komplen dengan apa yang Allah dah bagi. Kat twitter pun ada yang dok sindir. Ada yang twit direct. Tak pa aih, aku tak kisah. Aku faham memang la kadang kadang kita selalu salah faham.

Mungkin aku tersilap sampai. Mungkin aku tersilap bahasa sampai orang lain dok tersilap tafsir. Punya lah panjang aku dok meghaban pasai orang lain yang dok kondem aku. Itu lah yang aku sedih kan. Bukan pasai aku tak syukur. Cuma kadang kadang tu memang aku susah nak dapat keyakinan diri sebab depa la yang selalu kondem aku. Hari hari dok kata aku bughuk, aku gemuk aku lembu, lagu mana aku nak yakin diri? So lepaih ni jangan salah faham na? Bukan aku tak syukur. Apatah lagi nak mengeluh tentang diri sendiri.

Awat aku dok meghapu loghat utagha ni? Ada oghang utagha nak masuk line ka?


- Posted using BlogPress from my iPad


11 comments :

dobot said...

Manusia tak faham apa yang diri kita rasa. Itu yang mereka tak faham sebenarnya. Sbb tu bila kita cakap mcm2, dorg ingat kita tak bersyukur.

kisahkita said...

dulik jerla noe..lagi layan lagi sakit jiwa...buat biasa sudeh la...

yui92 said...

allah bless us all =p=p

si kurus said...

noe dulik ja pa org ckp! jnj kte happy ngn diri kte.. bukan sume org nk bg positif energy..ckp yg baik2 bg ckp menda kte konfiden.. ade je yg dengki..so kte yg kne tanam positif diri k!:) itu yg rmi kata be happy with what you have so apa depa yang lain cakap.. biaq pi je heee i ckp pon sbnrnye nk bg positf diri kt sendiri jugak.bile kte ckp menda positif kt org len, kita dan org len tu akan dpt positif energy kita:) insyaALLAH. jadi artis pon org tego jadi manusia biasa pon ade je yg tego.. xtau la nk jd pe baru org senyap tah hahaha aku paham je pe yg ang nk smpikan :) heeee

@sikurus

lightofgentleness said...

lain orang lain pemahaman...saya paham je maksud yang akak nak sampaikan...biasa la manusia...

♥CIK SHA♥ said...

hhaha..ni dia oghang utagha masuk line..;p


biasa la tu noe..kadang2 org ni mudah salah tafsir apa yg kita maksudkan..tambah dia tak berada dlm situasi kita..so, assume je org2 tu caring kat ko noe..^_^

cik rose said...

standard la tu noe.. lain yg ko beriya2 cerita, lain pulak yg sesetengah orang faham. ni stok2 nak mencari kesalahan orang la ni. biarkan je la. btw, ko cantik. serius.

along nordin said...

yg mana baik,ambil positif je..
kalau kita hidup asyik nak dgr apa org lain kata, tak ke mana jugak.
Selamat Hari Raya Aidilfitri Noe :)
*awak dah cukup cantik dgn cara awak yg tersendiri*

nellyberry said...

Noe, bukan hang yang tak bersyukur. Tapi orang yang dok kondem hang tak bersyukur tu sebenarnya yang tak bersyukur. Kalau dia bersyukur, kenapa dia nak kena kata hang tak bersyukur.

Orang lebih senang nampak keburukan orang lain je, buruk sendiri tak sedar.

mamawana said...

Selamat Hari Raya....

mommaholicSURI said...

hi you!! kita baru ja jumpa pagi ni sblm nak pi janda baik. Eih sapalah ok kata che' lagu tu? sumpah i tengok u cantik gila in real ( sila jgn takut dengan i. haha), kulit cantik, tunggi. Depa tu saja ja. Dah dah jgn duk sedih na. :)

Nice knowing you!