1.10.11

FotoRaduan™ (Intro) - Peraduan Foto Bersama Perempuan Jomblo

Demi menghargai keberadaan hati dan mata kamu yang singgah di blog Perempuan Jomblo ini, sebagai tanda aku berterima kasih kepada semua (ya semua), dengan rasa rendah hati dan terpanggilnya aku nak buatlah satu peraduan, hanya untuk  bersantai dan suka-suka sesama kita.


 Ringkasan FotoRaduan™

  • FotoRaduan adalah sebuah peraduan fotografi di mana setiap bulan kamu akan di beri satu tema mengikut suka hati aku.
  • Setiap yang ingin menyertai mesti lah rakamkan gambar/imej berdasarkan tema yang telah diberikan.
  • Selepas selesai merakam, kamu dibenarkan untuk menambahkan kesan khas (edit la) supaya gambar tersebut dapat menarik hati aku, selaku juri utama. Kalau tak edit pun tak apa.
  • Sebarang typo/copy untuk menyokong foto tersebut adalah dibenarkan.
  • Saiz WIDTH foto mestilah tidak lebih dari 1000px.
  • Selepas siap dan berpuas hati dengan hasil kerja sendiri itu, kamu hendaklah tepek foto tersebut di blog/portal/website masing-masing dan ceritakan serba sedikit tentang foto serta masukkan link FotoRaduan bersama :)
  • Kemudian copy link entry blog kamu itu dan paste kan pada ruang komen di sini untuk tujuan penilaian juri. 
  • Atau kamu boleh email kan LINK ke faridahnoor@gmail.com dengan subjek FOTORADUAN #Jomblo
  • Penilaian adalah berdasarkan gambar siapa yang paling kreatif dan sejauh mana kamu mengolah pemahaman terhadap tema yang diberikan.
  • Setiap peserta dibenarkan menghantar SATU foto penyertaan sahaja.
  • Penyertaan yang diterima selepas tarikh tutup (21 OKTOBER 2011) tidak akan dilayan.
  • SILA RUJUK POSTER DI ATAS kalau nak tahu tema apa. Tema kali ini ialah JOMBLO.
sila klik sini untuk tahu Maksud Jomblo. 

Senang kan? :D

Selamat beradu foto!







50 comments :

Lady RaRa said...

nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk instax mini ituuuuuu!!!

ok ok aku sudah sedia menyahut cabaran!

Ladynoe™ said...

Okay mari sahut!

hananishikido said...

hadiah yang sangaaaaaat menarik!!! nak join...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

nk join tp shedih i takda kamera..ada i phone jer utk amek gambar :(

LS said...

nak cuba, tapi tema dia "suka hati aku" ke?

analog dibenarkan tak?

Miss Nadya said...

tajuk entry menggunakan tema tu ke?
tq..:)

lotikus disarimankan said...

walaupun hanya berbekalkan kamera bb phone, wa sanggup menyahut seruan itu.....harus petang ini berjoget joget mencati tema sesuka hati

Ladynoe™ said...

Tak kisah kamera apa pun. Iphone pun boleh. Camera phone pun boleh..Asalkan ada photo. And tema kali ini ialah.. JOMBLO. Sila rujuk poster.

LS said...

Ok terima kasih :)

-fiexa- said...

JOMBLO ek?
ok2, mau. :)

iYda Juhar said...

tersangat mau ;D

misya mialen said...

sy pun mau jg...;D nak tau tema apa..;D

Ladynoe™ said...

Temanya ialah JOMBLO. sila rujuk poster.

-icha03- said...

huwaaaaaaaaaaaaaaa
nak cuba. nak cuba.
fuh fuh....

♥ Elin ♥ said...

nak cuba jugak..Jumblo gitu!

Jon said...

Eh, kebetulan pula. :)

De' Nurul said...

nak join tapi tapaham jomblo tu cane?

shidaidris said...

omg...omg i wanna join. i love the prize. thanks noe buat contest ni

auni azmi said...

menarik.. tapi kurang faham dengan tema tu.. apa maksud "JOMBLO" tu

-intaNadia- said...

kalu tak silap jomblo tue maksud die single...correct me if i was wrong =)

sharEna said...

menarik...nak try join lah =)

Wanita Mutalib said...

dah join!! :)

http://wanitamutalib.blogspot.com/2011/10/fotoraduan-jomblo.html

Peraduan said...

http://www.peraduan.com/fotoraduan/

Contest dah up!
Good luck semua :)

Rina Hamid said...

hye!!

http://rinahamid.blogspot.com/2011/10/contest-foto-raduan-jomblo.html

saya masuk jugak!! sila tengok :)

eeda said...

yummy prize! mine as below, hope you like it ya... :)

http://eedafairytale.blogspot.com/2011/10/fotoraduan-jomblo.html

Sayang Saloma said...

Sukses untuk entri fotoraduan ni.
Link di bawah ni yer. =)

http://sayangsaloma.blogspot.com/2011/10/fotoraduan-jomblo.html

Lydd Amzah said...

Saye pon dah join!
Ni link nye...

http://lyddamzah.blogspot.com/2011/10/fotoraduan-jomblo.html

Datin Lulu said...

Cuba saja...=)
Link..

http://datinlulu.blogspot.com/2011/10/fotoraduanjomblo.html

ftn said...

http://cikfatins.blogspot.com/2011/10/diberi-cinta-dibalas-iri-diberi-jiwa.html

dh cuba! (:

Mommy Meh said...

Salam,

Dah join. Puan juri, sila pick saya yea! Huhu.

http://whatmehlifeis.blogspot.com/2011/10/fotoraduan-intro-peraduan-foto-bersama.html

fazrinn said...

saya join jugak !! hehe

http://rinnnakkahwin.blogspot.com/2011/10/fotoraduan-intro-peraduan-foto-bersama.html

Darus Interferon said...

ini saya punya entry pertandingan:

http://ttbakong.blogspot.com/2011/10/fotoraduan-oktober.html

Jaga-jaga kamu semua, saya punya gambar memang JOMBLO!! habis.

mistulip said...

This is mine:

http://eastlass.blogspot.com/2011/10/fotoraduan-jomblo-sunyi-sepi-sendiri.html

n said...

posted :)

http://losztrocketengineer.blogspot.com/2011/10/fotoraduan-jomblo.html

shedidit said...

http://nisadiditagain.blogspot.com/2011/10/dah-cuti-ni-jom-kite-masuk-contest.html

posted :D

inoue asuka said...

nak join......
http://nodamenosora.blogspot.com/

The JedDy™ said...

http://komplikasi-duniawi.blogspot.com/2011/10/cermin.html

POSTED ;)

-intaNadia- said...

OK dah join

http://miss-intanadia.blogspot.com/2011/10/fotoraduan-jomblo.html

thanks ye =)

iYda Juhar said...

salam,

count me in plz !!

saye mahu menang. aminn ;D

http://iydajuhar.blogspot.com/2011/10/fotoraduan-jomblo.html

thanks to Ladynoe

as shown above said...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2344067435591&set=a.2344066875577.125850.1067153299&type=3&theater


hye Noe!!! im tryin my lucks to win dat superb camera! btw, sorry coz im using FB page for the media.. =)


harap2 boleh menang! (eceyh!!)


=)

chenta nana said...

http://inichenta.blogspot.com/2011/10/derita-seorang-gadis-jomblo.html

nana dah join.... hopefully dapat menang la.. aminn :)

freak said...

Salam...

saya dah join..

http://freakalways.blogspot.com/2011/10/fotoraduan-jomblo.html

thnx..:)

MISELnamapendek said...

Try try try :)

http://miselnamapendek.blogspot.com/2011/10/every-living-adult-is-also-lonely.html

Mimin said...

hi there just wanna try my luck thru gamba2 lama ;)

http://mintimin.blogspot.com/2011/10/fotoraduan-tema-1-jomblo.html

Aneesah said...

Salaam kak Noe! Sempat lagi tak nak join ni? :D

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=284288458256948&set=a.176921015660360.39664.149386798413782&type=3 (on Facebook page jugak, harap takde masalah)

Thanks for your generosity in holding this contest! Hadiah tersangat menarik. ;)

Aimi Rosli said...

saya mahu memenangi fuji instax mini 7s (WHITE) kerana ... eh tak payah slogan :p

ini penyertaan saya :


http://aimiamira.blogspot.com/2011/10/fotoraduan-jomblo.html


terima kasih.

violetless said...

dah join..

http://violetless.blogspot.com/2011/10/fotoraduan-jomblo.html

ikhan said...

try and error (cuba-jaya)
saya nak try post komen pun asik fail aje.

http://diurnal2nocturnal.wordpress.com/2011/10/21/nak-masuk-contest-sebenarnya/

p/s: saya guna ID Google tapi Blog Wordpress, takpe kan? sempat ke ni..

cikmunchan said...

salam,

saya dah selamat join contest ni..

http://anakkelapan.blogspot.com/2011/10/fotoraduan.html

tq

didi said...

Yeay!!

http://inidididido.blogspot.com/2011/10/fotoraduan-jomblo.html