26.12.11

(Sepetang dengan Encik Azmi) - Samsung Galaxy Tab 8.9 Yang Kini Dengan Celcom Broadband

Notes: Ini advertorial. Tapi cerita aku bawa Encik Azmi pergi beli Samsung Galaxy Tab dan register dengan Celcom adalah cerita yang benar belaka.


Baru baru ini Encik Azmi datang dari Kuantan semata-mata nak dapatkan nasihat dari aku dan kawan-kawan lain tentang tablet.

Sesuai dengan dirinya yang ‘dirinya’, dengan lajunya aku cadangkan Samsung Galaxy Tab 8.9 dan untuk memudahkan hidup dia dengan tab tersebut di Sungai Isap, Kuantan, aku suruh dia register dengan Celcom terus – telco dengan network coverage terluas di Malaysia.

Rakan-rakan penasihat.

Dewasa ini banyak sungguh tab yang boleh kita temui di pasaran. Sampai tak tau nak pilih yang mana satu. Betul? Ada yang terlalu besar. Ada yang terlalu kecil, ada yang hanya ada wifi sahaja dan macam macam lagi lah. Apapun, apabila sampai seru nak memiliki sebuah Tablet, kita harus tahu bahawa dengannya, kita mesti sentiasa berhubung via email, messaging, web dan sentiasa terhibur dengan aplikasi hiburan yang disediakan di mana sahaja, bila bila masa sahaja.

Sebab itu lah aku cadangkan Samsung Galaxy Tab 8.9 untuk Encik Azmi. Sesuai dengan keinginan dia yang gasak nak melayan video-video ceramah agama [tangan-atas-bahu-mata-pandang-atas] selepas waktu bekerja katanya, aku suruh dia register dengan Celcom Broadband Advance. Bulan bulan bayar RM98 je. Tengok lah video sampai lengit.

 Klik untuk paparan lebih jelas.

Kenapa aku cadangkan Samsung Galaxy Tab 8.9 bersama pakej Celcom dengan Encik Azmi? Sebab;

• Celcom adalah telco bereputasi tinggi dengan pelbagai anugerah Frost & Sullivan’s Mobile Broadband Provider 2 tahun berturut-turut, nyah.
• Celcom Broadband seperti mana yang kita tahu, mempunyai liputan coverage yang paling luas di seluruh Malaysia.
• Celcom Broadband menawarkan kualtiti network terbaik dan video streaming terpantas dengan connection yang stabil.

Samsung Galaxy Tab 8.9 memang menawan dengan beberapa kelengkapan seperti:
  • Android 3.1 (Honeycomb)
  • 8.9 screen sentuh
  • 1.5GHz dual-core processor
  • 2MP front camera, 3MP rear camera
  • Thinner (8.6mm)
  • Lighter (453g)
  • 16GB internal memory
  • Supports Wi-Fi and 3G

 Kamu yang membaca, yang berminat, juga boleh mendapatkan Samsung Galaxy Tab (7’) dari harga serendah RM668 dan Samsung Galaxy Tab 10.1 dengan harga serendah RM1468.

Klik www.celcom.com.my/smartphones untuk lebih informasi semuanya tentang Samsung Galaxy Tab!

8 comments :

weed something out said...

saya pun ingat nak reward myself dengan beli incik samsung itu.

Ladynoe™ said...

beli la msweed. tak rugi. :)

aura hitam said...

maaf, luar topik:)

satu benda yg aku nak tgk sgt ialah artwork vector oleh ladynoe.

tu je...:)

Mazni Z. said...

ini juga diluar tajuk.

kak noe sangat cantik dalam gambar itu. cantik pakainya, cantik mukanya.

i might die in jealousy.
:)

mommaholicSURI said...

i nak keluar tajuk jugak. I suka baju u! :)

Ladynoe™ said...

hahaha korang ni..thanx anyway! :)

*Ms.Serry Shah said...

hye sis, nk tnye la.. utk samsung tab dgn celcom ni,ada payment upon registration ke? n how much ye?

aku.mamalia.wanita said...

Cun baju!