11.5.12

Perkara Rawak #053 - Hikmah

Aku selalu merungut tentang tempat aku bekerja sekarang ni tak ada jejaka kacak. Pergi mana-mana jabatan pun, sorang pun tak kacak. Kalau ada yang berupa sikit pun, sama ada fius rosak atau not my taste. 

Hal ni bertambah stress bila aku pernah singgah di tempat kerja kawan aku, yang juga GLC, di mana jejakanya, boleh dikatakan semua kacak. Aku membayangkan, betapa bestnya kerja kat tempat dia. Walaupun bukan lah aku nak menggedik tapi sekurang-kurangnya pemandangan aku damai sehari-hari.

Tapi tadi aku temui satu hikmah besar kenapa aku ditempatkan di sini. 

Sedang aku dengan konfiden nak masuk lif, tiba-tiba lif tu tertutup dan aku stuck kat tengah-tengah lif. Stuck yang lama. Lif siap bergegar sedikit menandakan ada gergasi wanita tersekat kat pintu masuk. Dalam lif tu ada lah jejaka-jejaka lain dalam 5-6 orang yang berwajah panik ala-ala prihatin dengan nasib aku.

Apabila pintu lif kembali terbuka, dan aku masuk ke dalam perut lif seperti biasa hati ku mula berbisik lega..

"Fuh...nasib baik diorang semua tak hensem. Kalau tak mesti malu sampai tahap nak resign punya,"



image googled




18 comments :

Riena Haiqal said...

hikhikhik.. ada hikmah disebalik kejadian.. :)

Reena said...

mcm tu pn kira hikmah eh kak??.heheh

tu la..bosan kn, ofis xde jejaka ensem....nk keje pn xde smangat..hehehe

-icha03- said...

adoiihhh ...
lawah laaaaa....
hahahaha...
tapi sian baby...tersekat kee??

♥naematulsaadahismail♥ said...

hahaha... cam bongek gak rizen itu:P
ha...sian adik sabrina tuu

tutup mulut said...

adoila, kesian baby ngan maknye tapi entry ni kelakar :D

♥ Elin ♥ said...

elin pun suke 'pemandangan damai'
hhahhha...

R.R.Z said...

same lah. sini memang xde. smpi pelik why office mmber2 sume ade lelaki kacak.


hehehe..sabar aje lah noe ni..bleh plak ckp cmtu

iietamalek said...

Lawak yang chumell

Salhah Suhot said...

ahaha..hikmah!

Rapunzeel Cikilolo said...

kehkehkeh... kebal!

4feet8 said...

haha..nasib baik pemandangan tak damai..kehkekeh..sian adik sabrina..

adam said...

Kah kah kah,

Amboi nak lelaki kacak jek, apakah diri sendiri juga punyai kejelitaan yang mampu menyajukkan mata sang lelaki juga?

Haha

superelle said...

Hihihi...senyum sy bc entry ni...:-) good one with sense of humor...

mae said...

cari alasan untuk tidak menyalahkan keadaan tu bagus.. kes ni pun menarik, mintak lepas ni masuk lif intai dulu ade andy lau ke kim jong un kat dalam tu.

xxxxxxxx said...

Malcolm in the middle!

♥CIK SHA♥ said...

walaupun macam sadis sebab ko dgn perot memboyot ko tersepit dekat lif..tapi aku rasa entri ni sgt kelakar la..haha..opss..sori..tergelak pulak..

Ladynoe™ said...

Adam : mestilah. *angkat kening berkali-kali*

O'gosh said...

boleh eh macam tu...