17.5.12

Perkara Rawak #055 - Selamat Hari Jururawat

Hari ini Hari Jururawat Malaysia rupa-rupanya.

Pagi tadi, dalam pemanduan ke pejabat, seperti biasa aku dengar la celoteh DJ di Sinar FM. Sempena hari Jururawat Malaysia, Dj di konti bukak la satu topik, "Kenangan bersama jururawat" ke..."jururawat yang tidak boleh dilupakan" antara dua lah lebih kurang. Aku lupa dah.

Sebenarnya Dj harap bekas-bekas pesakit hospital yang call beri respon.

Tapi sepanjang aku mendengar radio tu dari rumah ke pejabat, hanya ada dua golongan sahaja yang call ke konti.

1) Jururawat sendiri
2) Lelaki yang telah berkahwin dengan jururawat.

Selain dari dua orang kat atas ni takde pengalaman manes nak dikongsi kew???

Selamat Hari Jururawat Se-Malaysia. Heee~
(Terutama Jururawat Wad Bersalin di Hospital Selayang)




5 comments :

Makwe Kintan said...

mgkin yg lain pengalaman buruk dgn jururawat kot...sbb tu malas citer...hehe...Happy Nurse Day...

♥CIK SHA♥ said...

hahaha..ade..jururawat sepital gomen garang nak mampus..pastu kerek..tp yg pernah saye berurusan la..mungkin naseb saye nak terkena dgn misi jenis itu..jururawat lain oke kot..;p

mom to be InsyaAllah said...

ada..ms form 4 kene allergy sbb baik sgt dok panjat pokok..heheeh..pastu ms cuti skolah plak.so g klinik kesihatan dkt kmpung.masuk bilik rwtn.nk kene cocok ubat kt bontot.skali nurse yg masuk tu lelaki muda.hensem plak tu..xmenahan..sy request mintak nurse perempuan sbb segan..dier pon senyum je..masuk je nurse pompuan dia tegur" nape,segan ek.."smbil senyum2..hahhahahahah..

Riena Haiqal said...

Selamat hari jururawat buat semua jrururawat kat malaysia.. :) auntie dan anak dia (mearngkap sepupu saya) jururawat kat sabah.. :) bahagian melahirkan.. :)

BetiZaini said...

selamat hari jururawat kepada nurse2 yg dok sembang tak puas hati pasal OT doctor time tgh jahit aku punye tutttt..(bru lepas meneran baby tu) :)