17.12.12

Sekurang-kurangnya Dia Sudah Ketemu Jalan Keluar


Hari ni aku sengaja dengar musik musik yang aku jarang dengar. Amy McDonalds, The Perisher, Pink, Richard Marx, KRU, dan yang paling aku tak percaya, tapi benar, aku tengah layan Ziana Zain sekarang ni.

Wati pinjam machine aku sepanjang aku bercuti bersalin sebelum ini dan dia sudah kasi masuk semua lagu dari track kegemaran dia.

Tadi aku baca blog Neem. Siapa mengaku suka baca blog tapi tak kenal Neem, bermakna korang bukan betul betul dari ruang galaksi ini lagi. Mungkin keminatan korang terlalu lebih ke arah ke blog blog fashion hijab dan terlalu obses mengikuti perkembangan orang secara rawak atau ke blog yang hari hari mencarut dan tak puas hati dengan jiran sebelah pintu.

Tapi masih belum terlambat untuk aku kenalkan;


Sungguh aku rasa terlibas. Kuat.

Jauh terdampar. Masih belum mahu untuk berdiri.

Sekurang-kurangnya, dia (Neem) sudah ketemu jalan keluar.




12 comments:

Anoneemus™ said...

You have no idea what i've been through untuk sampai ke tahap skrg.I lost almost everything I had. Dan, funfair yg dimaksudkan itu berada di pintu neraka sebenarnya. I was that close, that close, Noe.

Rasanya Noe tak pernah sampai sebegitu dekat dgn neraka, dan buat dosa sebegitu besar.

Ladynoe™ said...

Neem,

Neraka itu subjektif.

Anoneemus™ said...

Yang saya maksudkan itu tidak begitu subjektif.

Jagalah akidah masing2.

suez said...

yey aku peminat neem. maksudnya aku sudah berada di ruang galaksi ini. :P

xxxxxxxx said...

funfair is the most inaptly named place...the only fair part is everyone got the chance to have fun...but it's certainly unfair when you think bout the short-term nature of the fun that you've indulged in...we've fallen prey to our own devices one too many times...yet only time will tell...

Bonda Ryan said...

bila nak jumpa jalan nih??..adess!!, nice blog..like banyak2!! salam perkenalan dari bonda ^_^

aini shahroni said...

semoga ketemu jua jalan keluarnya..
nah, GPS kan ada..
^___^

from ::Arkitek Hati::

Tulisan Pusing said...

salam, bro
apa khabar!!
saya admin dari dhanian.blogspot.com ( seorang blogger tak femes )

oke straight to the point. saya sekerang fikir nak buat fav blog list dalam website saya, so saya nak bagi bagi request kat bloggger2 terkenal dan activ di malaysia untuk blog link exchange dengan blog saya..

kalau awak seteju dengan cadangan saya reply me....

idontdrinkmilk said...

oh neem!

:P

Hikari said...

...you can checkout anytime you want, but you cant never leave...

*music*

JuJuEE said...

mana neem pegi eh? blog dia dah taleh masuk

akukaku said...

aah..saya mahu lagiiiii...hehe