21.3.13

Herbalife & Snack Attack!

Tahniah bagi yang sudah mula dengan herbalife. Ada yang ikut Herbalife Cara Aku. Ada yang design cara sendiri. Tapi rata-rata yang ambil Herbalife dengan aku sebelum ni, memberi feedback yang positif, yang aku dengar pun senang hati. 

Ada yang mengadu susah nak commit. Sebab mungkin kerja kena entertain orang. Or kena teman suami makan. Or keluarga suka makan. Or macam-macam lagi lah alasan. Selalunya kalau orang nak mula ber-Herbalife dengan aku, aku akan tanya dua soalan mudah

Awak nak kurus? Atau awak berAZAM nak kurus?

Dua ayat tu kedengaran lebih kurang sama. Tapi SEMANGAT berbeza. 

Macam aku dulu aku memang berazam nak turunkan berat badan. Aku tak larat dah berat 80kg, 82kg dan 78kg. Aku start consume Herbalife pada 15 Oktober 2012. Kemudian tak lama lepas tu 26 Oktober  Hari Raya Haji menjelang. Mungkin kalau aku setakat nak kurus, aku akan skip diet on hari-hari perayaan dan balun makanan sepuasnya then after that aku start diet balik. Boleh, tapi wasted la kan? Tapi aku memang beAZAM nak kurus. Tiada alasan. So aku teruskan je, diet, tanpa sedikit pun rasa jakun dengan makanan-makanan tu semua. Aku still makan la, tapi lunch la. Breakfast and dinner aku minum shake macam biasa. Aku dah 28 tahun makan tanpa had kot? So sesekali kita pantau pemakanan demi kesihatan badan, apa salahnya...

Ada yang dah boleh absorb dengan mudah. Tahniah lah. Sebenarnya dengan Herbalife, kau cuma perlu ambil masa kurang 2 minggu untuk membiasakan diri dengan rutin baru yang sihat ni lah.

Senang je nak faham Herbalife ni, aku kira dia suruh kau amalkan gaya hidup sihat dahulu. Baru kecantikan tu datang sendiri. So with Herbalife, kau SIHAT dan CANTIK. Herbalife promot gaya hidup sihat, pemakanan simbang, makan ikut time, suruh kau minum air secukupnya, clear toksin, detoksifikasi, then baru boleh berat turun dan baru boleh look good. Terus terang Herbalife bukan lah ubat kurus dimana korang boleh harap penurunan pantas seminggu sampai 10kg. Scarry gila kot seminggu 10kg. Aku tak tau nak terangkan dengan saintifik, tapi, yeah, scarry gila. I mean, kau naik 10kg pun makan 3-4 bulan, then tiba-tiba hilang 10kg within 7 hari? 

Aku tengok banyak produk pengurusan lain, semuanya, promote, KURUS - CANTIK - SIHAT. Kena kurus dulu baru nak pikir sihat yang lasssst sekali kan? Aku pun malas nak komen apa. Tepuk dada tanya perut. hehe.

Aku pun turun seminggu sekilo je dulu dengan Herbalife. Seminggu sekilo, sebulan 4 kilo which aku rasa dah syukur sangat sebab aku just jaga makan je with Herbalife. Eksesais memang tak sempat lansung.

Okay lah panjang pulak aku membebel. Cuma nak share, (sebab ramai orang tanya), Snack apa yang sesuai kalau lapar after shake?

IKUT CARA AKU:

2-3 jam after shake, kalau lapar, JANGAN SESEKALI MAKAN MAKANAN BERAT.

Ini cara aku snack, 2 kali sehari. (iaitu 2-3jam after SHAKE breakfast before lunch DAN 2-3 jam after lunch before SHAKE dinner)


LOW FAT YOGURT, atau

Granola Bar (any brand), atau

Biskut Oat Crunch (sepeket, 3 keping sekali snack. Bukan 13 keping. Harap maklum. kihkohkih)


Kellogs Special K bar. Aku suka yang Honey Nut ni. :D


Nesvita Oat drink.

Snack lain yang aku makan tapi tak ambik gambar;

  • Hot Chocolate With Skimmed Milk. 
  • Sebiji apple Hijau
  • Yogurt Drink yang botoi kecik tu
  • Any buah - aku rekemen kiwi, pear, mixed berry dan buah oren.
  • Biskut Pingpong tu (aku panggil biskut pingpong) cicah ngan peanut butter tapi peanut butter tu sesudu je sudah lah.
  • Quacker oat, bancuh letak susu low fat + madu. Nyiam!
Best kan? Kau boleh makan buah and nikmati biskut and banyak lagi snack sedap yang kebanyakkan product pengurusan badan lain larang? Hihihi





Snack Twice a day and still manage your weight!


Aku Start herbalife pada berat 82.7kg. Current weight 66kg. Target weight 62-64kg
Gambar sebelah ni blur sikit. Ada lagi dua tiga keping tapi semua muka angkuh macam baguih baguih ja. hahaha. So aku pun malu nak mintak tolong orang snap banyak-banyak kali. Kawan aku kat sebelah tu pun consume Herbalife. Dah sebulan setengah with Herbalife dan dah loose almost 8kg. Tapi dia topup with cycling activity on weekend. Seluar dah loose 5 inches. And masih lagi berusaha untuk singkirkan berat berlebihan. We can do it! Ewah.


Kalau korang berminat, boleh terus whatsapp aku 0123102140, atau emel faridahnoor@gmail.com

:D




14 comments :

Cik Yunie said...

pehhh aku lagi berat -.-"
tahniah nor!tunggu aku ada duit lebih sikit..aku cari kau ok :))

Irfa said...

gulp..bila nak mula shake balik ni
huhu

Byzura Mj (By) said...

ada soalan lagi! :D. Berapa berat badan anda? Kenapa tak nampak macam 60+? Wuaaaa. Kalau aku sure la nampak! Benci!

Byzura Mj (By) said...

eh maksud aku tinggi berapa? typo!

Aini Amir said...

kau nmpk hebat noe. serius

-icha03- said...

canteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeekkkkkk

✿ pink velvet ✿ said...

wahhh! bestnyer dah turun banyak.. esok lepas bersalin, nak try gaqlah herbalife ni :)

:: Mrs.Eady :: said...

wow!

ekin razly said...

pernah try herbalife nih and trun 10kg dalam sbulan. tu pon hardcore diet. but now da xpkai herbalife sbb leceh kena beli jek. ongkos pon kdg2 xcukup.hehe. and da brisi blik. so how nak motivate diri blik utk sihat n slim? xkawin lg nih :(

ddJaafar said...

CANTIKNYAAAA!!!
memang rasa tak percayala u pernah berat sampai 82kg.haishhh.

Abenawe MacNeil said...

sungguh bergaya. tahniah ah

Anoneemus™ said...

Orang-orang yg berdisiplin ini, sungguh tabah. tahniah.

Takleh imagine klu neem overweight camne nak disiplin diri jaga makan.

SUHANA said...

thniah noe..syoknye tgk org sume dh kurus..give me support eyh..hehe..i will try the best..!!!

tenku butang said...

skrg ada snek baru kua utk diet.. snek diet halal..

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/