13.3.14

Sambal Hitam Pahang ni sedap tahap angau.


Semalam aku habiskan Sambal Hitam Pahang kak Zue ni sebab aku tak boleh nak move on dari nya. Jadi aku makan nasik berulang-ulang. Jadi berat aku dah naik. Jadi aku habiskan supaya malam ni dan malam seterusnya aku takkan makan nasi lewat malam lagi.


Lalu aku order lagi banyak-banyak, sebab aku nak simpan kat dalam balang letak kat pejabat, jadi aku boleh makan time lunch break dengan kawan-kawan.

Sambal Hitam ni sedap tak patut. Tahap angau dan korang boleh order dengan Kak Zue di

https://www.facebook.com/pages/Haus-of-Aurora/413462165389683?ref=br_tf

atau emel

zueziilla@yahoo.com

atau SMS

0193110718





14 comments :

@ju said...

akak lebih tertarik melihat nasi putih awak yang sungguh luar biasa putihnya

rasyidah yusof said...

pernah makan sambal ni dekat kenduri kahwin.. sedap gila and salute untuk tuan rumah yang sanggup buat sambal ni. sebab sangat rumit proses nk buatnya kan. imagine untuk 1000 org punya mulut yg sedia nak melahap mcm saya. hehehe.. thanks for the link. nak order!

jihan said...

Adoi la...abes la diet kami =(

Unknown said...

siriyes sedap...masa discover sambal ni belum popular lagi...dah lama x makan tau2 jadi faveret skrg...
ahhhh!!terkecur ayaq liyoq...makan dgn nasi panas...ahhhhhhh!!!

nadia shaiful said...

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0824&pub=Kosmo&sec=Rencana_Utama&pg=ru_01.htm

HaFizaH aYu said...

Sedap smpai pengsan sambal ni..tapi nk merebus blimbg buloh smpai jd htam tu yg gugat ksabaran

O'gosh Iskandar said...

ooo....walaupun x pernah rasa tapi godaanmu sangat melemahkan jiwa...isk

Anugerah Indah said...

Jom sihat
agent makanan tmbahan melakaku sayang

Rapunzel Cikilolo said...

boleh bayang kesedapannya...

Truly_me said...

terbaca ini terus order.Dpt parcel terus happy. Lepas dah makan nasik berlebihan terus sedih mengenangkan lemak yg telah diternak. hahaha.
tenkiu.

gerbera said...

Saya tak pernah makan sambal hitam. Tapi bila terbaca pos ni saya tergoda dan beli. Sebetulnya saya kecewa yang sambal ni pada saya cumalah sambal ikan bilis biasa. Tiada yang istimewa. Sedap, tapi sedap sambal ikan bilis. Saya bagi orang yang pernah cuba sambal hitam rasa dan mereka sependapat dengan saya. Yang benar - Insan yang kecewa

sahasmah mat idris said...

sambal hitam ni macam bukan sambal hitam yg pernah saya makan di Kuala Lipis... bagi saya, semata-mata sambal ikan bilis je...

Cik Keju said...

agree.memang frust pun. lepas baca entry kat sini terus order. sambal ni takde la sedap mane pun. masin gila kot. beli 200g, dah 3bulan tak abis² lagi.

Ladynoe™ Mohamed said...

aww...selera lain-lain.