25.8.14

Sekitar Aidilfitri 2014 (1435 Hijrah)

Orang cakap heroin selalunya datang lambat. Saja nak share tentang raya 2014 (Aidilfitri 1435). Tak ada cerita sedih. Tak ada perasaan sayu. Cuma entah faktor apa aku kurang ada mood nak berganti baru. Baju kurung aku tak beli. Baju baru memang langsung tak ada. Dan aku tak nafikan langsung rasa janggalnya berhari raya kali ini, anak tak ada pada hari pertama dan kedua.

Nak ikutkan 'penting diri sendiri', aku taknak balik kampung pun. Bukan sedih. Tapi takda mood. Tapi diam-diam aku faham, sebenarnya Aidilfitri ni bukan untuk diri sendiri. Tapi untuk keraian orang sekeliling aku. Walau aku tak da mood nak beraya, aku tak boleh lupa famili aku. Mak aku yang sentiasa sayang aku, adik beradik dan kawan-kawan aku yang tak layak pun kena tempias mood aku.

So, layan lah gambar. Ingat, aku tak beli baju baru pun.


Hari raya pertama di Kuala Kubu Bharu. Dalam gambar ni, kurang 7 orang. Family abang aku, Sabrina dan Natrah.


Hari ke-3 baru dapat bergambar bersama. Pakai baju siap semata nak ambil gambar je ni.


Rumah terbuka sahabat handai.


Aku dan makanan memang susah dipisahkan.




 Lagi-lagi rumah terbuka


Dan lagi lagi rumah terbuka.


Untuk keseluruhan tahun, Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin. Semoga kita dipertemukan lagi dengan Ramadhan dan Aidilfitiri yang akan datang.

:)











9 comments :

Penulis Biasa said...

Awak memang tidak mementingkan diri sendiri. Bagusnya la. Teruskan membuat keputusan dengan akan fikiran bukan perasaan. Selamat hari raya Syawal. :)

mummy_icha said...

Salam.
Cantiknya rumah :)
Cantik juga orgnya, dan anak-anaknya, dan suasananya :)

hikari said...

sama la
aku satu hapa pun tak beli utk diri sendiri
shopping pun last minit utk anak2
last2 raya ke 3 aku fly pegi scotland jalan2.. hiburkan hati, enjoy the scenery. bila lagi nak pentingkan diri sendiri? asyik pentingkan org lain je hehehe..

selamat hari raya

haha bis cite.

Irfa said...

dah besar diorang berdua

haidar abdullah said...

Selamat hari raya

Cantik nya rumah. Begitu juga dgn anak2 yg comel loteh

FaiiYatt said...

Puas menunggu heroin lambat sampai..baca2 je, walaupun gambo ceria, tapi sedeh bergenang..tak dapat bayangkan kalau aku ditempat kau..tanpa anak2, memang jadi pentingkan diri sendiri kot..aku respect kau sangat..besarkan anak elok2 ye..

Mama Likha said...

cantikkk sgt.... noe dgn anak2 dan family ..


love...

Nad said...

apa rahsia dapat maintain tema rumah kaler putih dengan anak kecik? Kalau saya.. Dah pudar gamaknya..

Anyway, be strong kak!

Siti Aisya Ibrahim said...

happy belated hari raya akak... :D