13.12.15

Adik-adik comel yang perlu bersyukur sebab akak jenis pemaaf juga kadang-kadang.


Tiba-tiba terjumpa nukilan pelanduk dua serupa yang kamu boleh baca di http://perempuanjomblo.blogspot.my/2014/06/rawak-ramadhan-1435-01.html

Aku teringat zaman-zaman isu plagiat nukilan blog ni menjadi satu yang sangat sensetif suatu ketika dahulu. Ramai yang melenting dan marah-marah. Tapi sekarang masing-masing dah tua, dan bila nampak adik-adik comel buat macam ni, aku rasa macam..dia nak jadi seorang yang feeling-feeling deep juga tapi tak tau nak tulis macam mana. Ya comel juga.

Atau mungkin dia tak berniat nak plagiat. Cuma nak archive kan nukilan-nukilan kesukaannya so nanti pada masa akan datang boleh baca-baca balik tanpa perlu bersusah cari link kat blog-blog asal. Serius aku tak marah.

Takpa la dik, nasib baik bukak-bukak je blog awak, terdendang suara Adele menusuk kalbu. Sejuk hati mendengarnya. Hehehe


3 comments :

JH said...

I think budak zaman sekarang ni tak tau / tak nak tau pasal etika on plagiarism. Generasi copy paste. Sad.

Tak salah nak sound deep, tapi kalau tak credit orang yang come up with the original idea, tak manis la.

DRAMATIC UNIQ said...

aikk...??!! tak dikreditkan langsung ke...? ermmmm... :(

aeuclyx said...

oh my! dia plagiat banyak gila kot daripada blog orang lain juga! entah kenapa aku benci. mungkin memang dah sedia ada benci dengan kebanyakan remaja zaman sekarang yang trying so hard to be cool. ditambah dengan kes Nur Amirah Atirah.