30.6.14

Rawak Ramadhan 1435 - #02

Hai Perempuan,

Tahukah kamu bahawa cinta ni takda physical guideline sebenarnya?

Tak semestinya lelaki kena lebih tua. Tak semestinya perempuan kena lebih rendah. Tak semestinya perempuan tak boleh buat begitu begini kerana nanti lelaki tak suka; hanya kerana Hakam tak suka.

Mungkin Norman suka. Mungkin Latif pun tak kisah. Aiman apatah lagi.

Manusia yang rugi je bercinta ikut guideline ahli falsafah sedangkan ramai sangat dah kalangan cendiakawan bahasa pujangga gagal bercinta. Gagal rumahtangga. Just be a go giver. Ikhlas kan hati.

Cinta untuk semua. Ianya tentang penerimaan secara total. Tak perlu ada panduan di BuzzFeed mahupun kata-kata deep di Twitter. Atau di google. Atau di wikihow.

Tapi ketahuilah wahai perempuan,

once kau jadi Janda, cinta tak semudah sebelumnya.




Pergi Jahanam lah semua.



2 comments :

Cik Azz said...

Sabar Noe..

Masyarakat sekeliling kita ni memang macam-macam kerenah..

Chubby Hanna said...

deep.